Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΑνοιχτό για το κοινό στο τέλος Φεβρουαρίου το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Πολιτισμός

Ανοιχτό για το κοινό στο τέλος Φεβρουαρίου το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το ΕΜΣΤ, το οποίο παραλήφθηκε ως κτιριακή υποδομή τον Φεβρουάριο του 2014, παραμένει ακόμη κλειστό. Το ΥΠΠΟΑ έχει διαθέσει περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Ζυθοποιϊας Φιξ, ενώ 3 εκατ. ευρώ ήταν η δωρεά του Ιδρύματος 'Σταύρος Νιάρχος'.

Έτοιμο να παραδοθεί στους πολίτες, τέλος Φεβρουαρίου, θα είναι το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπως διαπιστώθηκε από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, η οποία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αυτοψία, μαζί με τον γενικό γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, παρουσία του μεταβατικού διευθυντή του μουσείου κ. Δημήτρη Αντωνακάκη, του προέδρου του Δ.Σ. κ. Γιώργου Παπαναστασίου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από την υπουργό, για τα εγκαίνια του μουσείου,τέλος Φεβρουαρίου 2020, τηρείται κατά γράμμα.
Το ΕΜΣΤ, το οποίο παραλήφθηκε ως κτιριακή υποδομή τον Φεβρουάριο του 2014, παραμένει ακόμη κλειστό. “Το καίριο πρόβλημα που κρατούσε κλειστό το μουσείο ήταν η παντελής έλλειψη συντονισμού. Σήμερα όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν αντιμετωπίζονται συστηματικά και επιλύονται αμέσως”, αναφέρει το υπουργείο.

Αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η έκθεση της μόνιμης συλλογής σύμφωνα με τη μουσειολογική μελέτη που εκπονήθηκε από την τέως διευθύντρια κα Κατερίνα Κοσκινά.

Μέσα στον Ιανουάριο, ολοκληρώνονται οι εργασίες φωτισμού και οργάνωσης των χώρων υποδοχής, όπως και εκείνοι της υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών. Οι διαδικασίες για τη λειτουργία του εστιατορίου και του πωλητηρίου προχωρούν ικανοποιητικά. Επίσης, ο σχεδιασμός της εταιρικής ταυτότητας του ΕΜΣΤ έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης.

Παράλληλα με τις προετοιμασίες έναρξης της λειτουργίας, μελετώνται και θέματα που άπτονται του κανονισμού λειτουργίας του οργανισμού, την επαρκή στελέχωση αλλά και την ομαλή μετάβαση του Μουσείου και του προσωπικού του σε καθεστώς καθημερινής λειτουργίας για το κοινό.

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες δοκιμές λειτουργίας, ώστε το μουσείο να ανοίξει για τους επισκέπτες εντός χρονοδιαγράμματος.

Το ΕΜΣΤ, ένας βασικός πόλος για την προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, θα λειτουργήσει αφενός ως ένα κέντρο ανάδειξης της ελληνικής σύγχρονης τέχνης και του έργου των Ελλήνων καλλιτεχνών και αφετέρου ως εκπαιδευτικό κέντρο για τις νεότερες ηλικίες, ενθαρρύνοντας τη σχέση τους με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΠΟΑ έχει διαθέσει περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Ζυθοποιϊας Φιξ, ενώ 3 εκατ. ευρώ ήταν η δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, η οποία ενεργοποιήθηκε τον Ιούλιο 2018, για τον εξοπλισμό του μουσείου και την εφαρμογή των εγκεκριμένων μελετών έκθεσης της μόνιμης συλλογής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022