Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΑντιδράσεις στη χάραξη σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο Διακοπτό
Eπανεξέταση της λεγόμενης νότιας χάραξης

Αντιδράσεις στη χάραξη σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο Διακοπτό

Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής του Διακοπτού και του Οικισμού Ελαιώνα, στην Αχαΐα, σχετικά με τη χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών […]

Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής του Διακοπτού και του Οικισμού Ελαιώνα<...>, στην Αχαΐα, σχετικά με τη χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων, αναζητάει η ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου να συνεχιστεί το έργο.

Αρχικά είχε επέλθει συμφωνία με τους κατοίκους της περιοχής για υπογειοποίηση της γραμμής, μήκους 450 μέτρων στην πόλη του Διακοπτού και παράκαμψη του οικισμού του Ελαιώνα. Μετά από αυτό η ΕΡΓΟΣΕ προχώρησε σε αναθεώρηση των μελετών της με βάση τα νέα δεδομένα και ζήτησε σχετική περιβαλλοντική έγκριση, αλλά οι διαμαρτυρίες πολιτών συνεχίστηκαν και έτσι ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μπεκίρης έδωσε οδηγία στην ΕΡΓΟΣΕ να διερευνήσει ακόμη περαιτέρω το θέμα της χάραξης επανεξετάζοντας την λεγόμενη νότια χάραξη, σύμφωνα με την οποία η σιδηροδρομική γραμμή πλησιάζει τον αυτοκινητόδρομο και μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία εφάπτεται με αυτόν.

Η εξέταση αυτή απαιτεί συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και με τον παραχωρησιούχο του αυτοκινητοδρόμου δεδομένου ότι πρόσφατα το Ελληνικό Δημόσιο έχει συνάψει σχετική σύμβαση παραχώρησης. Πράγματι ακολούθησαν οι σχετικές ενέργειες και η εργασία αυτή βαίνει προς ολοκλήρωση.

Η ΕΡΓΟΣΕ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εκτιμά ότι εντός του τρέχοντος μηνός θα ολοκληρωθούν πλήρως οι εργασίες διερεύνησης αλλαγής της υπάρχουσας σιδηροδρομικής χάραξης και πιθανών εμπλοκών που αυτή θα δημιουργήσει σε σχέση με τη οδική παραχώρηση, προκειμένου η πολιτική ηγεσία να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024