Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΑυξάνεται υπερβολικά το κόστος της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

Αυξάνεται υπερβολικά το κόστος της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

Αυξάνεται υπερβολικά το κόστος της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, εκτινάσσοντας στα ύψη τους προϋπολογισμούς του κόστους. Κορυφαίοι ασφαλιστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο […]

Αυξάνεται υπερβολικά το κόστος της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων<.> του 2004 μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, εκτινάσσοντας στα ύψη<...> τους προϋπολογισμούς του κόστους.

Κορυφαίοι ασφαλιστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι διεθνείς αντασφαλιστικοί οίκοι να αρνηθούν την ασφάλιση των Αγώνων. Για τους λόγους αυτούς η Οργανωτική Επιτροπή του 2004 προβλέπει, σε συνεργασία με ισχυρούς χρηματοοικονομικούς ομίλους, εναλλακτικά "σενάρια" σε περίπτωση άρνησης των αντασφαλιστών.

Πάντως, μετά τη πρόσφατη διυπουργική επιτροπή, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης δήλωσε ότι "η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατό για την ασφάλεια των Αγώνων". Παράλληλα, ο κ. Σημίτης, για πρώτη φορά, μίλησε για δυσκολίες και προβλήματα που παρατηρούνται σε ορισμένα Ολυμπιακά έργα και υπογράμμισε την "ανάγκη να γίνουν υπερβάσεις".

Το θέμα της ασφάλειας της Ολυμπιάδας συζητήθηκε και στη Βουλή, όπου ο υπουργός Πολιτισμού κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε το Σώμα ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί συστηματικά και αθόρυβα, ενώ η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Φ. Πάλλη-Πετραλιά χαρακτήρισε προϊστορικό το υπό συζήτηση σ/ν για τα Ολυμπιακά έργα.

Τέλος, στο θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αναφέρθηκε και ο επίτιμος αρχηγός της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης, προκαλώντας μάλιστα καταιγισμό αντιδράσεων. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η Ολυμπιάδα<.> του 2004 δεν θα γίνει στην Αθήνα αν δεν λυθεί το πρόβλημα της τρομοκρατίας. Ο κ. Βενιζέλος, πάντως, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι "η Ελλάδα ετοιμάζει άρτιους και ασφαλείς αγώνες που θα τελεσθούν με απόλυτη επιτυχία το 2004".

Με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς που έχουν γίνει, ο προϋπολογισμός για την εκτέλεση έργων την επόμενη τριετία ανέρχεται στο ποσό των 1.330 δισ. δρx., ενώ το 2002 η δαπάνη έχει προσδιοριστεί στα 480 δισ. δρx. Αρμόδιοι παράγοντες δεν αποκλείουν το ποσό αυτό να αυξηθεί και να φθάσει τα 1,5 τρισ. δρx., καθώς, εκτός από το πρόσθετο κόστος για την ασφάλεια, ενδεχομένως να υπάρξουν και ορισμένες υπερβάσεις από άλλα έργα.

Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024