Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΧάραξη αιγιαλού στο Λακκί: Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη
Τουριστικές Υποδομές

Χάραξη αιγιαλού στο Λακκί: Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη

Αφού ξεπεράστηκαν διαδικαστικά προβλήματα και επιτεύχθηκε η χάραξη αιγιαλού στο Λακκί της Λέρου, η περιοχή βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στου τουριστική αξιοποίηση.

Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Λέρου, επιτεύχθηκε η χάραξη του αιγιαλού στο Λακκί, ξεπερνώντας δυσκολίες λόγω ακυρωμένων κτηματολογικών μερίδων για τις οποίες επιτεύχθηκε η επανασύσταση, αποχαρακτηρίστηκαν ως κοινόχρηστες και μεταγράφηκαν στο Κτηματολόγιο Κω – Λέρου.

Η χάραξη του αιγιαλού σημαίνει ότι η περιοχή του Λακκίου θα αποκτήσει χερσαία ζώνη λιμένα (ή εξομοιούμενη με αυτή ) δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες πλέον να αξιοποιήσουν τους χώρους και στο λιμενικό ταμείο να αποκτήσει δικαιοδοσία και να προχωρήσει στα απαραίτητα έργα, αλλά κυρίως να εισπράττει τα λιμενικά δικαιώματα.

Ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας σε ανακοίνωση του ευχαριστεί τον Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά ο οποίος προχώρησε σε προγραμματική σύμβαση με το Κτηματολόγιο Κω, που έδωσε τη δυνατότητα μηχανικός του Δήμου Κω να υλοποιήσει τη χάραξη εν έλλειψη μηχανικού του κτηματολογίου, τον οποίο και ευχαριστεί. Επίσης, ευχαριστεί τον Διευθυντή Κτηματολογίου κ. Αναστάσιο Στεφάνου, τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτη Τριανταφύλλα, τους μηχανικούς του Δήμου της Λέρου και όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση χάραξης, που πλέον δίνει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να εκμεταλλευτεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου ποικιλοτρόπως.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024