Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΔεν θα υπάρξει αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό για την σιδηροδρομική γραμμή Κιάτου-Πατρών
Μιχάλης Μπεκίρης

Δεν θα υπάρξει αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό για την σιδηροδρομική γραμμή Κιάτου-Πατρών

Ο Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Μπεκίρης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τους Διευθύνοντες Συμβούλους του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτου-Πατρών…

Ο Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Μπεκίρης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τους Διευθύνοντες<...> Συμβούλους του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτου-Πατρών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, μετά από ενδελεχή διερεύνηση ζητημάτων που αφορούσαν στην τροποποίηση της χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή του Διακοπτού και μετά από ανταλλαγή απόψεων τόσο με τοπικούς φορείς της Αχαΐας όσο και με το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Ολυμπία Οδό, κατέληξε στην απόφαση ότι δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή στον υπάρχοντα σχεδιασμό. Πρώτον, γιατί δεν υπήρξε συμφωνία με το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον παραχωρησιούχο. Δεύτερον, γιατί οποιαδήποτε άλλη χάραξη απαιτεί μεγάλη χρονική και οικονομική εκτροπή από τον ήδη υπάρχοντα σχεδιασμό. Τρίτον, γιατί κρίνει πως το κοινό συμφέρον, το συμφέρον της χώρας αλλά και των κατοίκων του νομού Αχαΐας απαιτεί την ταχύτερη ολοκλήρωση αυτού του έργου με γρήγορη, ασφαλή σύνδεση της Αθήνας με το Αίγιο και την Πάτρα.

Για την Κυβέρνηση Καραμανλή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η ολοκλήρωση αυτού του έργου το οποίο έχει καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να στερείται η νοτιοδυτική Ελλάδα έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο που μπορεί να διευκολύνει, σε συνδυασμό και με τα άλλα έργα υποδομών, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέχρι την Πάτρα το 2015, ώστε η διαδρομή Αθήνα-Αίγιο να πραγματοποιείται μόλις σε 1:35΄ από 2:53΄ που είναι σήμερα και η διαδρομή Αθήνα-Πάτρα σε 1:55΄ από 3:34΄ που είναι σήμερα. Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε η περάτωση αυτού του έργου είναι για εμάς εθνικός στόχος, εθνική επιταγή”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024