Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΕγκαινιάσθηκαν 21 χλμ της Αττικής Οδού – Δεν είναι αρκετά λέει η αντιπολίτευση

Εγκαινιάσθηκαν 21 χλμ της Αττικής Οδού – Δεν είναι αρκετά λέει η αντιπολίτευση

Σήμερα δίνονται στην κυκλοφορία τα πρώτα 21 χλμ της Αττικής Οδού που εγκαινίασε το εχθές το μεσημέρι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Κώστας Λαλιώτης. Ο κ. Λαλιώτης μιλώντας στην τελετή εγκαινίων […]

Σήμερα δίνονται στην κυκλοφορία τα πρώτα 21 χλμ της Αττικής Οδού που εγκαινίασε το εχθές το μεσημέρι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Κώστας Λαλιώτης<...>.

Ο κ. Λαλιώτης μιλώντας στην τελετή εγκαινίων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η Αττική Οδός μπαίνει στη ζωή μας και αλλάζει ριζικά τη ζωή μας προς το καλύτερο. Η αλήθεια της δημιουργικής και αποτελεσματικής προσπάθειας και η αλήθεια των έργων είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που για πολύ καιρό μιλούσαν για μακέτες, για όλους εκείνους που για πολύ καιρό μιλούσαν για εικονική πραγματικότητα".

Μετά από τις γιορτές του Πάσχα, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικής Οδού κ. Λεωνίδας Μπόμπολας, θα υπάρξει "συμβολική" επιβάρυνση 200 δρχ. για τα οχήματα που θα διέρχονται την Αττική Οδό.

Συγκεκριμένα, τα τμήματα της Αττικής Οδού που δόθηκαν στην κυκλοφορία είναι τα: Γέρακας – Παλλήνη, μήκους 2χλμ.
Παλλήνη – Σπάτα, μήκους 15χλμ.
Μεταμόρφωση – Λεωφόρος Κύμης, μήκους 4χλμ.
Τα τρία αυτά τμήματα αναμένεται να αποτελέσουν και τους κύριους άξονες μετάβασης στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων "Ελευθέριος Βενιζέλος", ενώ έως τον Σεπτέμβριο πρόκειται να παραδοθούν ακόμη τρία τμήματα.

Επίσης, στην κυκλοφορία δίνονται σήμερα και άλλα 32 χιλιόμετρα του παράπλευρου δικτύου και υπολογίζεται ότι έως το τέλος του 2002 θα έχουν δοθεί σταδιακά άλλα τρία τμήματα, ενώ όλο το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2003.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, δήλωσε ότι: "Ο κ. Λαλιώτης οργάνωσε σήμερα μια φιέστα για να παραδώσει όχι την Αττική Οδό των 70 χιλιομέτρων αλλά ένα μικρό τμήμα της. Είναι σαφές ότι τα 21 χιλιόμετρα που παραδόθηκαν σήμερα σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ολοκληρωμένη λύση ούτε για την οδική πρόσβαση προς τα Σπάτα ούτε και για την περίφημη βελτίωση του κυκλοφοριακού ισοζυγίου."

Ο ίδιος συμπλήρωσε: "Ο κ. Λαλιώτης, ακολουθώντας την τακτική που εγκαινίασε με την Εγνατία Οδό, "σαλαμοποιεί" τα μεγάλα έργα, ώστε με συνεχείς φιέστες εγκαινίων, που θυμίζουν άλλες εποχές, να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας αλλά και τις προσωπικές του επιδιώξεις".

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024