Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΕλευσίνα: «Αναγεννάται» το αναψυκτηρίο στο παραλιακό μέτωπο
Υποδομές

Ελευσίνα: «Αναγεννάται» το αναψυκτηρίο στο παραλιακό μέτωπο

Στο νέο αναψυκτήριο δημιουργούνται χώροι κατάλληλοι για ΑμΕΑ.

Ένα κτήριο-τοπόσημο της Ελευσίνας, το αναψυκτήριο της Παραλίας, κατέχοντας δεσπόζουσα θέση στο παραλιακό μέτωπο, «αναγεννάται» αυτή τη χρονική περίοδο μετά από συστηματικές προσπάθειες του Δήμου Ελευσίνας ιδίως μέσω της Δημοτικής Αρχής, και της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, και παραχωρείται με ειδική νομοθετική ρύθμιση για συνολικό διάστημα 10 ετών στον Δήμο Ελευσίνας.

Με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής, που ξεκίνησε πριν από ορισμένες ημέρες, σύντομα το σύγχρονο νέο κτίριο θα φιλοξενήσει πληθώρα καλλιτεχνικών έργων και δράσεων της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης τη χρονιά του τίτλου και εν συνεχεία, θα παραμείνει ως ένα ακόμη υποδειγματικό έργο παρακαταθήκης στην πόλη.

Οι εργασίες ανακατασκευής του παλαιού κτηρίου του αναψυκτηρίου είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη και θα αναβαθμίσουν το ακίνητο τόσο κατασκευαστικά όσο και λειτουργικά. Περιλαμβάνουν όχι μόνο τη συνολική αποκατάσταση τοιχοποιίας, στέγης, κουφωμάτων, ηλεκτρολογικών και υδραυλικών, αλλά συνολικότερα την ενεργειακή του αναβάθμιση, καθώς και τη δημιουργία χώρων κατάλληλων για ΑμΕΑ.

Συμπληρωματικά, πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος φωτισμού για την ανάδειξη όχι μόνο του ανακαινισμένου ακίνητου, αλλά και του νέου παραλιακού δημοσίου χώρου. Το έργο ανακαίνισης και αποκατάστασης του Αναψυκτηρίου αποτελεί ευγενική χορηγία από την κατασκευαστική εταιρεία «Καρπάθιος ΑΕ», που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ελευσίνας και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο σύνολό της, τον προσεχή μήνα.

Το νέο κτίριο θα  αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ενώ η από κοινού επιδίωξη του Δήμου Ελευσίνας και της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι η δημιουργία ενός ακόμη έργου παρακαταθήκης, που θα κληροδοτήσει στη Πόλη ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Πρόκειται άλλωστε, για έναν μοναδικό χώρο αναψυχής και πολιτισμού, συνυφασμένο και άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ιστορικό θερινό κινηματογράφο της πόλης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024