Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕλληνογαλλική οικονομική εταιρική σχέση με προεκτάσεις στον τουρισμό
Τουρισμός και οικονομία

Ελληνογαλλική οικονομική εταιρική σχέση με προεκτάσεις στον τουρισμό

Στον τομέα του τουρισμού, οι δύο χώρες θα αναπτύξουν τη συνεργασία στον τομέα του θεματικού τουρισμού, ιαματικού, υγείας, γαστρονομικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού και θα προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών του τομέα, ιδίως σε θέματα αειφορίας.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Bruno Le Maire και οι Έλληνες υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπέγραψαν σήμερα στο Παρίσι κοινή δήλωση σχετικά με την ελληνογαλλική οικονομική εταιρική σχέση.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλικής Δημοκρατίας, δηλώνουν, μεταξύ άλλων, την κοινή τους πρόθεση να εντατικοποιήσουν τις επενδύσεις γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ιδίως στους τομείς της ενέργειας, της αγρο-διατροφικής βιομηχανίας, του τουρισμού και των υποδομών, μέσα και από το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και παραχωρήσεων, οι οποίες συμβάλλουν στην ένταξη της Ελλάδας στα μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα. Ακόμη, να υποστηρίξουν τις επενδύσεις των ελληνικών επιχειρήσεων στη Γαλλία, ιδίως εκείνες με δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας αφενός,…

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024