Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕν αναμονή της έκδοσης των οικοδομικών αδειών για την επένδυση στον Ερημίτη Κέρκυρας
Επενδύσεις

Εν αναμονή της έκδοσης των οικοδομικών αδειών για την επένδυση στον Ερημίτη Κέρκυρας

Εκτός της μεγάλης επένδυσης στη ΒΑ Κέρκυρα, η NCH Capital φέρεται να έχει συμφωνήσει ήδη για την εξαγορά και ξενοδοχειακής μονάδας στο νησί.

Σε πολυτελές θέρετρο για εύπορους πελάτες, που θα λειτουργεί όλο το χρόνο, αναμένεται να μεταμορφωθεί το παραλιακό μέτωπο της βόρειας Κέρκυρας, στην περιοχή Ερημίτης στην Κασσιόπη, σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της Αλβανίας.

Η επένδυση της NCH Capital Inc. ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ πρόκειται να ξεκινήσει, αφήνοντας πίσω της σωρεία προσφυγών (11) εναντίον της από ομάδες πολιτών, το Δήμο της Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το α’ εξάμηνο του 2019, με στόχο το θέρετρο να τεθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2021 και ορίζοντα ολοκλήρωσης της επένδυσης το 2025.

Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Δ. Υφαντής στο euro2day.gr, η NCH Capital, ένα νέο επενδυτικό σχήμα στην ελληνική αγορά, εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 3 δισ. δολ. και έχει παρουσία σε ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο, Λατινική Αμερική, Ρωσία, Ουκρανία, Ελλάδα, Κύπρο, Λετονία, Καζακστάν, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Αλβανία και Μαυροβούνιο. Στην 35χρονη ιστορία του έχει δημιουργήσει 25 επενδυτικά ταμεία (equity funds), έχει υλοποιήσει περισσότερες από 100 επενδύσεις, ελέγχει 28 εκατ. τ.μ. γης προς αξιοποίηση και διαχειρίζεται ακίνητα συνολικής επιφάνειας 450.000 τ.μ.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Σάντη, διευθύνοντα σύμβουλο της NCH Capital Inc., στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει έναν καινοτόμο, πολυτελή, οικολογικό προορισμό, ο οποίος θα συνδυάζει τον εκλεπτυσμένο τρόπο ζωής και την απαράμιλλη αρχιτεκτονική με τον ύψιστο σεβασμό στο φυσικό κάλλος του τοπίου.

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει πως στα 490 στρέμματα του ακινήτου, το κατασκευαστικό μέρος θα καλύψει το 7% της συνολικής επιφάνειάς του. Στο υπόλοιπο 93% θα αναδειχθούν το δάσος και τα τρία μονοπάτια που υπάρχουν σε αυτό, ενώ θα δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των εγκαταστάσεων έγινε από το γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη, με έμφαση στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική και ενσωματώνουν τις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Το καταστατικό μέρος της επένδυσης περιλαμβάνει τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου 5+ αστέρων, δυναμικότητας 90 δωματίων και 76 σουιτών ενός, δύο και τριών δωματίων, 40 πολυτελείς κατοικίες και μαρίνα 60 θέσεων. Το θέρετρο θα διαθέτει βιολογικό καθαρισμό, μονάδα αφαλάτωσης, ενώ θα είναι ενεργειακά αυτόνομο.

Οι βίλες πρόκειται να πουληθούν σε εύπορους πελάτες, με την κάθε μία από αυτές να καλύπτει επιφάνεια 250 τ.μ. σε οικόπεδο 1.000 τ.μ. Η κατασκευή τους περιλαμβάνεται στη δεύτερη βάση της επένδυσης και τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2020, με προοπτική να ολοκληρωθούν σταδιακά μέχρι το 2025, αναλόγως της ζήτησης.

Σύμφωνα με το euro2day.gr, η NCH Capital βρίσκεται στο στάδιο επιλογής κορυφαίου διεθνούς ομίλου που εξειδικεύεται στη διαχείριση υπερπολυτελών συγκροτημάτων. Οι σχετικές συζητήσεις διεξάγονται με τέσσερις διεθνείς ομίλους, τρεις από τους οποίους έχουν παρουσία στην ελληνική αγορά. Η τελική επιλογή, πάντως, συνδέεται με ανάλογη επένδυση που υλοποιεί η NCH Capital στο Μαυροβούνιο (Άγιος Στέφανος). Το πιθανότερο σενάριο, η τελική συμφωνία με τον ξενοδοχειακό όμιλο που θα επιλεγεί θα αφορά και τις δύο επενδύσεις σε Κέρκυρα και Μαυροβούνιο, ώστε να προκύπτουν οικονομίες κλίμακας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024