Τελευταία νέα

Επέκταση της easyGroup στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του προέδρου της easyGroup κ. Στέλιου Χατζηιωάννου, ο όμιλος σχεδιάζει επέκταση των δραστηριοτήτων στην ελληνική αγορά. Ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σε εκδήλωση του Harvard Business School […]

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του προέδρου της easyGroup<.> κ. Στέλιου Χατζηιωάννου, ο όμιλος σχεδιάζει επέκταση<...> των δραστηριοτήτων στην ελληνική αγορά.

Ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σε εκδήλωση του Harvard Business School Club of Greece, ότι ο καλύτερος τρόπος για επέκταση στην ελληνική αγορά είναι με την μέθοδο του franchising.

Η ελληνική αγορά έχει προοπτικές που διευρύνθηκαν σημαντικά με την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη αλλά και ιδιαιτερότητες (μικρό μέγεθος, εποχιακός τουρισμός κλπ) και για το λόγο αυτό η συνεργασία με τοπικούς εταίρους που γνωρίζουν την αγορά είναι σημαντική, ανέφερε ο κ. Χατζηιωάννου.

Αναφερόμενος στα ‘μυστικά’ της επιτυχημένης πορείας του Ομίλου ο Στέλιος Χατζηιωάννου υπογράμμισε ότι στηρίζεται στην αρχή πως πρέπει να μοιράζεις τον πλούτο που δημιουργείς αλλά και τις αρμοδιότητες. Στο πλαίσιο αυτό έχει υιοθετήσει την πολιτική διανομής στα στελέχη του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών του Ομίλου σε ποσοστό που φθάνει το 10%-15%.

Ο ίδιος τόνισε ότι τον ενδιαφέρει η σύλληψη της αρχικής επιχειρηματικής ιδέας, και το στήσιμο της εταιρίας. Όταν η εταιρία πετύχει, παραιτείται από τη διοίκηση και συγκεντρώνεται σε άλλους στόχους. “Είναι διαφορετικό να ιδρύσεις μια εταιρία και διαφορετικό να την τρέχεις”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου αναφέρθηκε και στη σημασία ενός επιτυχημένου brand name (φίρμας), υπογραμμίζοντας ότι βελτιώνεις έτσι σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου.

Έδωσε ακόμα έμφαση στην δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του πελάτη και της διοίκησης μιας εταιρίας. ‘Εγώ πολεμάω για σένα, εσύ πρέπει να με στηρίξεις’, αυτό θα πρέπει να είναι το μήνυμα που θα πρέπει να περάσει μια εταιρία στην πελατεία και να το εφαρμόσει στην πράξη”, όπως είπε.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024