Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΕπίσκεψη εργασίας της Λ. Μενδώνη στο Dumfries House για μεταφορά της τεχνογνωσίας στο Τατόι
Πολιτισμός

Επίσκεψη εργασίας της Λ. Μενδώνη στο Dumfries House για μεταφορά της τεχνογνωσίας στο Τατόι

Προγραμματίστηκε η ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Ιδρύματος του Πρίγκιπα Καρόλου, καθώς και η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών.

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη στο Dumfries House Estate, στη Γλασκώβη, συνοδευόμενη από υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ και συνεργάτες της. Το κτήμα ανήκει στο Ίδρυμα του Πρίγκιπα Καρόλου, Διαδόχου του βρετανικού θρόνου, από το οποίο και διοικείται. Τα πολύτιμα κινητά αντικείμενα -ανάμεσα τους και μία μοναδική συλλογή επίπλων του Chippendale- έχουν συντηρηθεί και εκτίθενται, ενώ το κτηριακό απόθεμα  του κτήματος έχει αποκατασταθεί πλήρως και έχει αποκτήσει νέες χρήσεις: Εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, φιλοξενίας, εστίασης, υγείας και ευεξίας. Σήμερα, το Dumfries House αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό αλλά και αναπτυξιακό πόρο για την ευρύτερη περιοχή -η οποία έχει δοκιμαστεί από το κλείσιμο των μεταλλείων και των εργοστασίων της υφαντουργίας- καθώς συμβάλλει στην τοπική οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνεργασία του κλιμακίου του ΥΠΠΟΑ με στελέχη του Ιδρύματος και τους υπεύθυνους της διοίκησης και της λειτουργίας του κτήματος για τη μεταφορά της τεχνογνωσίας και των καλών πρακτικών, που έχουν υιοθετηθεί και εφαρμόζονται με επιτυχία στο Dumfries House, στο στρατηγικό σχέδιο της αποκατάστασης και της λειτουργίας του τ. βασιλικού κτήματος Τατοΐου. Ήδη προγραμματίστηκε η ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων του ΥΠΠΟΑ και του Ιδρύματος του Πρίγκιπα, καθώς και η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024