Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΗ ΕΤΕπ ανακοινώνει τη σύσταση του Investment Team for Greece
Επενδύσεις

Η ΕΤΕπ ανακοινώνει τη σύσταση του Investment Team for Greece

Το νεοσυσταθέν Ιnvestment Team αποτελεί μέρος μιας ειδικής πρωτοβουλίας για την Ελλάδα και είναι το πρώτο βήμα που σηματοδοτεί την ενίσχυση της παρουσίας της τράπεζας της ΕΕ κατά τους προσεχείς μήνες στη χώρα μέσω εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών και ενισχυμένης λειτουργικής δυναμικότητας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Werner Hoyer ανακοίνωσε σήμερα στην Αθήνα τη σύσταση του “Investment Team for Greece”, που σκοπό έχει να ενισχύσει τις δράσεις της τράπεζας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να καταδείξει την ισχυρή της δέσμευση όσον αφορά την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Μιλώντας στην Αθήνα, ο πρόεδρος W. Hoyer δήλωσε τα εξής: “Βρίσκομαι εδώ με ιδιαίτερη χαρά σήμερα για να ανακοινώσω τη σύσταση του Investment Team for Greece. Αν και είναι η πρώτη φορά που συγκροτούμε μια τέτοια ομάδα, πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμη μέτρο που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της Ελλάδας. Είμαι βέβαιος ότι η νεοσυσταθείσα ομάδα θα ενδυναμώσει και θα ενισχύσει περαιτέρω τις δράσεις του Ομίλου ΕΤΕπ στην Ελλάδα υπό την ηγεσία του κου Nicholas Jennett, ο οποίος θα είναι ο επικεφαλής αυτής της ενισχυμένης παρουσίας της ΕΤΕπ στη χώρα. Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, η τράπεζα όμως της ΕΕ ήταν και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της. Η τράπεζα της ΕΕ βρισκόταν ήδη εδώ προτού ξεσπάσει η κρίση, παρέμεινε σε δύσκολους καιρούς, αλλά και ενίσχυσε περαιτέρω τη δέσμευσή της από τότε, χρηματοδοτώντας επενδύσεις στην πραγματική οικονομία σε μια περίοδο κατά την οποία αυτό ήταν αναγκαίο περισσότερο από ποτέ. H σημερινή έκθεση της τράπεζας στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 10% περίπου του ΑΕΠ της χώρας”.

Το νεοσυσταθέν Ιnvestment Team αποτελεί μέρος μιας ειδικής πρωτοβουλίας για την Ελλάδα και είναι το πρώτο βήμα που σηματοδοτεί την ενίσχυση της παρουσίας της τράπεζας της ΕΕ κατά τους προσεχείς μήνες στη χώρα μέσω εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών και ενισχυμένης λειτουργικής δυναμικότητας. Με έδρα την Αθήνα, το Investment Team συστήθηκε για να κάνει τη διαφορά, καθώς διασφαλίζει ότι η ΕΤΕπ μπορεί να συνεισφέρει στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας με κάθε τρόπο αξιοποιώντας την πείρα του Ομίλου ΕΤΕπ σε χρηματοοικονομικά και τεχνικά ζητήματα, αλλά και νέες δράσεις. Έτσι, θα δώσει στην τράπεζα της ΕΕ τη δυνατότητα να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η ομάδα θα αποτελείται από 30 στελέχη του Ομίλου ΕΤΕπ, οι μισοί περίπου από τους οποίους θα έχουν την έδρα τους στο γραφείο της τράπεζας της ΕΕ στην Αθήνα.

Επικεφαλής του Investment Team θα είναι ο Nicholas Jennett, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΕΤΕπ. Ο κ. Jennett είναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος που θα εργάζεται για την ενίσχυση των δράσεων της ΕΤΕπ στην Ελλάδα. Έχει δεκαεπτά χρόνια εμπειρίας στην τράπεζα, ενώ τελευταία ήταν επικεφαλής του Τμήματος Νέων Προϊόντων.

Ο κ. Jennett δήλωσε τα εξής: “Είμαι πολύ χαρούμενος που αναλαμβάνω τα ηνία του Investment Team for Greece κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου για τη χώρα, κατά την οποία μπορούμε να βελτιώσουμε πραγματικά την πραγματική οικονομία. Το νεοσυσταθέν Investment Team for Greece θα διασφαλίσει ότι η εμπειρία της ΕΤΕπ σε χρηματοοικονομικά και τεχνικά θέματα μπορεί να υποστηρίξει τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε όλη τη χώρα, τις οποίες έχει τόσο πολύ ανάγκη. Θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη χρηματοδότηση και θα συμβάλουμε στην παροχή τεχνικής υποστήριξης σε έργα που θα είναι κατάλληλα και βιώσιμα, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην τόνωση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας”.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο κ. Hoyer συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών τους επικεντρώθηκαν κυρίως στις δράσεις του Ομίλου ΕΤΕπ στην Ελλάδα και στα μελλοντικά του σχέδια για τη χώρα.

“Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με την Ελληνική Δημοκρατία, με άλλους ευρωπαϊκούς φορείς αναπτυξιακής χρηματοδότησης και ιδιώτες επενδυτές έτσι ώστε να συμβάλουμε περαιτέρω στην ανάκαμψη της Ελλάδας”, πρόσθεσε ο κ. Hoyer.

Από το 2008 ο Όμιλος ΕΤΕπ έχει χορηγήσει πάνω από 12 δισ. ευρώ στην Ελλάδα υπό τη μορφή δανείων και εγγυήσεων. Το σύνολο της ρευστότητας που έχει εγκριθεί για την Ελλάδα ανέρχεται σε 18 δισ. ευρώ περίπου, ποσό που αντιστοιχεί στο 10% περίπου του ΑΕΠ της χώρας. Το 2015 ο Όμιλος ΕΤΕπ (η ΕΤΕπ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων) χορήγησαν στην Ελλάδα δάνεια και εγγυήσεις συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Werner Hoyer.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024