Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΚΚΕ: Πολλά τα προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο Αμφιλοχίας-Λευκάδας

ΚΚΕ: Πολλά τα προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο Αμφιλοχίας-Λευκάδας

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, σχετικά με την επικινδυνότητα που παρουσιάζει το εθνικό οδικό δίκτυο Αμφιλοχίας-Λευκάδας κατέθεσε χτες ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε., κ. Νίκος Μωραΐτης, […]

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, σχετικά με την επικινδυνότητα που παρουσιάζει το εθνικό οδικό δίκτυο Αμφιλοχίας-Λευκάδας κατέθεσε χτες ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε., κ. Νίκος Μωραΐτης, υποστηρίζοντας<...>πως “το υπάρχον οδικό δίκτυο είναι χαραγμένο εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται πλέον στις σύγχρονες ανάγκες”.

Τα προβλήματα, επεσήμανε, είναι πολλά. Ενδεικτικά μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές στροφές με λάθος κλίση, η ποιότητα του οδοστρώματος είναι κακή και σε πολλά σημεία έχει 10ετίες να ανανεωθεί, ενώ και η σήμανση του δικτύου είναι αντιστοίχως ελλιπέστατη.

Σημειώνεται δε ότι από το συγκεκριμένο κομμάτι του οδικού δικτύου διέρχεται μεγάλος όγκος κίνησης, αφού βρίσκεται πάνω στον άξονα που φτάνει μέχρι την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα. Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται το αεροδρόμιο του Ακτίου, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η τουριστική κίνηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, με επίκεντρο τη Λευκάδα.

Πρόκειται, κατέληξε ο κ. Μωραΐτης, “για έναν επικίνδυνο δρόμο με μεγάλη κίνηση. Δυστυχώς, τα 6 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και οι δεκάδες τραυματισμοί που έγιναν το τελευταίο διάστημα, δεν είναι τυχαίο γεγονός”. Σχετικά, έθεσε στον αρμόδιο Υπουργό τα κάτωθι ερωτήματα:

  1. Σε ποιες άμεσες παρεμβάσεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση για τη βελτίωση του δρόμου;
  2. Προτίθεστε να προχωρήσετε σε χάραξη και κατασκευή νέου δρόμου;

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024