Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚυπριακά ξενοδοχεία μικρότερων κατηγοριών στο παιχνίδι απόσυρσης τουριστικών κλινών
Προώθηση Στρατηγικής Τουριστικής Ανάπτυξης

Κυπριακά ξενοδοχεία μικρότερων κατηγοριών στο παιχνίδι απόσυρσης τουριστικών κλινών

Την επέκταση του Σχεδίου Παροχής Κινήτρων για την απόσυρση 20.000 τουριστικών κλινών και σε ξενοδοχειακές μονάδες δυναμικότητας μέχρι 200 κλινών, οι οποίες έχουν σύνορο την παραλία, ή κρατική γη που εφάπτεται της παραλίας και ανήκουν στην κατηγορία “Beach Hotel” ενέκρινε…

Την επέκταση του Σχεδίου Παροχής Κινήτρων για την απόσυρση 20.000 τουριστικών κλινών και σε ξενοδοχειακές μονάδες δυναμικότητας<...> μέχρι 200 κλινών, οι οποίες έχουν σύνορο την παραλία, ή κρατική γη που εφάπτεται της παραλίας και ανήκουν στην κατηγορία “Beach Hotel” ενέκρινε το Κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Μιχαηλίδη, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής Ανάπτυξης του Τουριστικού Προϊόντος της Νήσου.

Η πιο πάνω απόφαση εμπίπτει στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για Στρατηγική Ανάπτυξη και, ταυτόχρονα, στοχεύει στην αναμόρφωση του αποθέματος των διατιθέμενων τουριστικών κλινών στην Κύπρο, στην ενίσχυση του ρόλου και της σημασίας των τουριστικών κλινών των υψηλότερων κατηγοριών, στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού και στην αναβάθμιση της εικόνας περιοχών σημαντικής τουριστικής ανάπτυξης.

Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος του Σχεδίου καθορίζεται η 1η Φεβρουαρίου, 2006, ημερομηνία που λήφθηκε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μελέτη και εκπόνηση σχεδίου.

Το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων αφορά ξενοδοχεία μέχρι δύο αστέρων και οργανωμένα διαμερίσματα Β΄ και Γ΄ τάξης, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης των κινήτρων προς τις ξενοδοχειακές μονάδες τριών αστέρων και τα τουριστικά καταλύματα Α΄ τάξης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024