Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΝέα ξενοδοχειακή επένδυση από τον Όμιλο Αλλαντικών Υφαντή στο κέντρο της Αθήνας
Επενδύσεις

Νέα ξενοδοχειακή επένδυση από τον Όμιλο Αλλαντικών Υφαντή στο κέντρο της Αθήνας

Το σχέδιο δρομολογείται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία της ξενοδοχειακής μονάδας Fresh Ηotel Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Αθηναϊκές Διακοπές (Athens Holidays) AE, η οποία ελέγχεται από τον Όμιλο Υφαντή.

Μια νέα ξενοδοχειακή επένδυση σχεδιάζει σε ιδιόκτητο ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας ο Όμιλος Αλλαντικών Υφαντή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Η Καθημερινή”, η επένδυση προγραμματίζεται να υλοποιηθεί σε διατηρητέο κτίριο, που λειτουργούσε το ιστορικό ξενοδοχείο Πίνδαρος, στη διασταύρωση των οδών Σοφοκλέους και Αθηνάς.

Το σχέδιο δρομολογείται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία της ξενοδοχειακής μονάδας Fresh Ηotel, Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Αθηναϊκές Διακοπές (Athens Holidays) AE, η οποία ελέγχεται από τον Όμιλο Υφαντή. Το 4 αστέρων Fresh Hotel, πρώτο ξενοδοχειακό εγχείρημα του ομίλου Υφαντή στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται δίπλα στο Πίνδαρος επί της οδού Σοφοκλέους. Με δυναμικότητα 133 δωματίων λειτούργησε το 2004 έπειτα από την πλήρη ανακατασκευή του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν, παλαιότερα, το ξενοδοχείο Athens Center.

Η εταιρεία στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχει κινήσει για την υλοποίηση της επένδυσης εξασφάλισε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού την έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου. Η μελέτη προβλέπει για το διατηρητέο κτίριο με χρήση ξενοδοχείου 4 αστέρων την αποκατάσταση, ενίσχυση, προσθήκη παταριού και προσθήκη καθ’ ύψος 3 ορόφων (Γ΄-Δ΄-Ε΄). Η Υπηρεσία έκρινε ότι “οι προτεινόμενες επεμβάσεις συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης στο ευαίσθητο ιστορικό κέντρο της και ως εκ τούτου στην ανάδειξη των μνημείων και αξιόλογων κτιρίων που χωροθετούνται εκεί”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024