Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΟι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας βοηθούν στην ανταγωνιστικότητα
Οι Γ. Παπαδόπουλος (Attica Ventures0) και Ζαχαρίας Καπλανίδης (Ζ Congress) για τον ελληνικό τουρισμό

Οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας βοηθούν στην ανταγωνιστικότητα

“Με μικρότερους ρυθμούς για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται οι καλές ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, όμως μετά τη διακοπή της ύφεσης σίγουρα θα συνεχίσουν…

“Με μικρότερους ρυθμούς για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται οι καλές ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, όμως<...> μετά τη διακοπή της ύφεσης σίγουρα θα συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικές τόσο στον εγχώριο όσο και στο διεθνή στίβο”. Τα παραπάνω δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures, Γιάννης Παπαδόπουλος, στην εκπομπή “Business & Travel”, στο οικονομικό κανάλι sbc.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: “Είναι δεδομένο ότι οι υποτυπώδεις ξενοδοχειακές μονάδες των 2-3 δωματίων, τα rooms to let και αυτό το επίπεδο ποιότητας τουρισμού θα χαθεί, αφενός γιατί δεν είναι ανταγωνιστικό και αφετέρου γιατί το ίδιο προϊόν πολύ καλύτερα τοποθετημένο και στην ίδια τιμή μπορεί να το βρει κανείς σε πολλές αγορές γύρω μας”.

Υπογράμμισε δε ότι οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας είναι εκείνες που θα βοηθήσουν τον ελληνικό τουρισμό να είναι ανταγωνιστικός, ενώ πρόσθεσε: “Ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της ελληνικής οικονομίας και αυτό θα γίνει περισσότερο φανερό τα επόμενα χρόνια, καθώς η γεωγραφική περιοχή με την οποία γειτνιάζουμε, δηλαδή ο άξονας που ξεκινά από την Ρωσία, αναπτύσσεται οικονομικά με ραγδαίους ρυθμούς και αναμένεται να δώσει πολλές ευκαιρίες επενδύσεων και αποδόσεων”.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures σημείωσε ότι πολύ θετικό βήμα για την ανάπτυξη του τουρισμού, αποτελεί το ειδικό χωροταξικό νομοσχέδιο για τον τουρισμό, καθώς επισήμανε την αναγκαιότητα να υπάρχει εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο που θα κάνει ξεκάθαρους τους όρους με τους οποίους θα μπορεί κανείς να επιχειρεί σε αυτόν τον κλάδο.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει μερίδιο από την πίττα του 97% των παγκοσμίως οργανωμένων συνεδρίων, εάν διέθετε ένα συνεδριακό κέντρο 10.000 θέσεων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Ζ Congress, Ζαχαρία Καπλανίδη, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής. AντΆαυτού, το συνεδριακό κέντρο που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στην Αθήνα είναι μόλις 5.000 θέσεων. “Το συνέδριο χρησιμοποιείται ως εργαλείο προώθησης κάποιου κλάδου ή επιστήμης. Είναι αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. Επομένως, η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να επηρεάσει τον σκληρό πυρήνα του συνεδριακού τουρισμού. Ο τομέας που κινδυνεύει περισσότερο είναι ο επαγγελματικός τουρισμός και τα ταξίδια κινήτρων. Μάλιστα οι επιχειρήσεις που παράγουν αυτό το προϊόν αναμένεται να μειώσουν τις δράσεις τους”, πρόσθεσε.

Ο κ. Καπλανίδης, επισήμανε τελειώνοντας: “Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προβολή του συνεδριακού τουρισμού, στην Ελλάδα. Υπάρχουν μόνο συζητήσεις με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης προκειμένου να ξεκινήσει μια εξειδικευμένη προβολή του συγκεκριμένου προϊόντος”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024