Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΟλοκληρώθηκε η πρώτη φάση του αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για το `Grandes Bay`

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για το `Grandes Bay`

Ολοκληρώθηκε, εννέα μήνες μετά την προκήρυξή του, η πρώτη φάση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού της Minoan Group για το σχεδιασμό του «Grandes Bay», του πρώτου τουριστικού χωριού του Κάβο Σίδερο, όπως […]

Ολοκληρώθηκε, εννέα μήνες μετά την προκήρυξή του, η πρώτη φάση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού της Minoan Group για το σχεδιασμό του «Grandes Bay», του πρώτου τουριστικού χωριού του Κάβο Σίδερο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Είκοσι έξι<...> υποψήφιοι από όλο τον κόσμο, όλοι παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες ή/και εταιρίες, κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε συνέντευξη στο πλαίσιο του “Διαγωνισμού για το Λεπτομερή Σχεδιασμό του Grandes Bay”.

Ο διαγωνισμός περιλάμβανε δύο γύρους συνεντεύξεων, από τους οποίους προκρίθηκαν οι πέντε υποψήφιοι που κλήθηκαν να υποβάλουν τις ολοκληρωμένες τους προτάσεις για το σχεδιασμό του «Grandes Bay».

Σύμφωνα με την ενημέρωση (brief) που δόθηκε στους υποψηφίους, ο σχεδιασμός του «Grandes Bay» έπρεπε να ανταποκρίνεται σε τρεις βασικές αρχές: να ενσωματώνει τα αρχιτεκτονικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της Κρητικού παράδοσης, να υιοθετεί τις αρχές της αειφορικής ανάπτυξης και να υλοποιεί τις πιο σύγχρονες πρακτικές για την εξοικονόμηση ενέργειας. Οι τρεις αυτοί άξονες αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία του οράματος και της φιλοσοφίας της Minoan Group και περιέχονται στη Στρατηγική Αειφορικής Διαχείρισης του Κάβο Σίδερο.

Δύο ελληνικές συμμετοχές, μία βρετανική, μία γερμανική και μία ισπανική συνιστούν τις πέντε που προκρίθηκαν να υποβάλουν τις προτάσεις τους. Οι παρουσιάσεις θα ξεκινήσουν σύντομα και αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος Οκτωβρίου 2007.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024