Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΠαρεμβάσεις διεθνών προδιαγραφών στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Παρεμβάσεις διεθνών προδιαγραφών στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Τις συνολικές παρεμβάσεις της ΕΤΑ, παρεμβάσεις διεθνών προδιαγραφών οι οποίες θα τοποθετήσουν το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού ανάμεσα στα πλέον ελκυστικά των Βαλκανίων ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε όλα τα επίπεδα: Στην ασφάλεια, την πρόσβαση, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των επισκεπτών πριν και κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο Χιονοδρομικό Κέντρο…

Τις συνολικές παρεμβάσεις της ΕΤΑ, παρεμβάσεις διεθνών προδιαγραφών οι οποίες θα τοποθετήσουν το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού ανάμεσα στα πλέον ελκυστικά των Βαλκανίων ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Τουριστικής<...>Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε όλα τα επίπεδα: Στην ασφάλεια, την πρόσβαση, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των επισκεπτών πριν και κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο Χιονοδρομικό Κέντρο. Στην ανταγωνιστικότητα, εφαρμόζοντας νέα τιμολογιακή πολιτική. Στη λειτουργικότητα. Στην αισθητική, με νέα εικαστική προσέγγιση. Καθώς και στην προοπτική, τη βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη του χιονοδρομικού.

Συγκεκριμένα, για την εξασφάλιση της ασφάλειας και νομιμότητας μία σειρά από εργασίες ολοκληρώθηκαν με βασική προτεραιότητα την τήρηση: Πρώτον, της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Δεύτερον, των τεχνικών προδιαγραφών των απαιτούμενων ελέγχων και προληπτικών συντηρήσεων των μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων του κέντρου. Τρίτον, στην έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών και αδειοδοτήσεων.

Όσο αφορά στη λειτουργικότητα: Αναβαθμίζεται η ιστοσελίδα www.parnassos-ski.gr, με την προσθήκη webcam και σταθμού meteo για την συνεχή ενημέρωση του κοινού. Η πρόσβαση στο χιονοδρομικό πλέον είναι εφικτή με ηλεκτρονική κάρτα. Υπάρχει δυνατότητα προπώλησης εισιτηρίων και έκδοσης τους από διάφορα σημεία, όπως στο ΚΕΠ Αράχωβας, στα Κελλάρια και στη Φτερόλακα.

Από τις αρχές του νέου έτους θα υπάρχει δυνατότητα αγοράς των εισιτηρίων και μέσω e-banking. Εγκαθίσταται δίκτυο μετάδοσης δεδομένων, μέσω οπτικής ίνας μεταξύ όλων των κτιρίων και των σταθμών των αναβατήρων, τα οποία προσφέρουν άμεση πληροφόρηση στο κέντρο ελέγχου για τη λειτουργία του χιονοδρομικού και την ασφάλεια των χιονοδρόμων. Υπάρχει δυνατότητα νυχτερινών χιονοδρομιών. Καθημερινή λειτουργία του αναβατήρα Ηρακλή. Το ωράριο λειτουργίας διευρύνεται, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Ενοποιούνται και επεκτείνονται οι πίστες, μεταξύ Κελαριών και Φτερόλακα διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητες χιονοδρομίας. Είμαστε πολύ κοντά και στην ενοποίηση του Αθηναϊκού Ομίλου Σκι (Ski club). Οι νέοι χιονοδρόμοι κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να μάθουν σκι σε δύο νέες πίστες για αρχάριους και παιδιά με ταυτόχρονη λειτουργία baby lift, Karousel, και κυλιόμενου τάπητα. Επαναλειτούργησε το snowboard park και έγινε προμήθεια διαστρωτικού μηχανήματος με δυνατότητα παρελκόμενου half-pipe. Θα υπάρχει συνεχής διάστρωση των πιστών. Στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών χιονοδρομικών κέντρων τοποθετήθηκε χλοοτάπητας, με στόχο την επιμήκυνση της χιονοδρομικής περιόδου.

Βελτιώνεται η πρόσβαση στο χιονοδρομικό με την συντήρηση του οδικού δικτύου και αποχιόνιση. Επιπλέον σημαντικές ενέργειες για την προστασία των χιονοδρόμων περιλαμβάνουν: Αντικεραυνική προστασία όλων των εγκαταστάσεων. Αντικατάσταση όλων των ηλεκτρικών πινάκων. Σύσταση και επιφυλακή ομάδας διάσωσης και απεγκλωβισμού χιονοδρόμων. Βελτίωση, εκσυγχρονισμό και δημιουργία ενιαίου συστήματος σήμανσης. Παράλληλα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των επισκεπτών πραγματοποιήθηκε ανακαίνιση του κτιρίου της Φτερόλακας και επαναλειτουργία ενός ποιοτικού, παραδοσιακού εστιατορίου.

“Ο χειμερινός τουρισμός στη χώρα μας” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Υπουργός, “μέχρι σήμερα ήταν μάλλον δευτερεύουσας προτεραιότητας. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα, ακόμη τουλάχιστον, είναι μια χώρα με τέσσερις εποχές, παρά το γεγονός ότι διαθέτει τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να αναπτύξει τουριστικές δραστηριότητες και τους χειμερινούς μήνες, παρά το γεγονός ότι ο εσωτερικός τουρισμός κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών πολλαπλασιάζεται χρόνο με το χρόνο, δεν υπήρξε ποτέ ολοκληρωμένο και ουσιαστικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξή του. Προσωπικά πιστεύω πως πρόκειται για μια ανεκμετάλλευτη δεξαμενή, μια μοναδική ευκαιρία για βιώσιμη ανάπτυξη της ενδοχώρας, μια ευκαιρία που δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη. Θα προχωρήσουμε δυναμικά στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού έξι με εννέα μήνες το χρόνο. Το χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού θα αξιοποιείται την άνοιξη για άλλες τουριστικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως mountain bike, ορειβασία, ορειβατικό ski κ.α. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για μια καλή αρχή, προς την κατεύθυνση της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο βασικότερος άξονας της Κυβερνητικής πολιτικής για τον ελληνικό τουρισμό είναι η ποιότητα. Η ποιότητα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας επεσήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, προσθέτοντας πως “τα έργα ανάπλασης του χιονοδρομικού κέντρου αποτελούν μια απόδειξη ότι η δέσμευσή μας για ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος θα γίνει πράξη”, ενώ όπως τόνισε “το επιχειρησιακό Σχέδιο για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού θα λειτουργήσει πιλοτικά και θα προσαρμοστεί και σε άλλα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024