Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΠολιτιστικό – θεατρικό κέντρο η ολυμπιακή εγκατάσταση του μπάντμιντον

Πολιτιστικό – θεατρικό κέντρο η ολυμπιακή εγκατάσταση του μπάντμιντον

Στην υπογραφή της οριστικής σύμβασης ενοικίασης της αρένας του μπάντμιντον, προχώρησε ο πρόεδρος της Ολυμπιακά Ακίνητα κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, έπειτααπό διαπραγματεύσεις, παρουσία του υπουργού πολιτισμού κ. Γιώργου Βουλγαράκη. Ειδικότερα η […]

Στην υπογραφή της οριστικής σύμβασης ενοικίασης της αρένας του μπάντμιντον, προχώρησε ο πρόεδρος της Ολυμπιακά Ακίνητα κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, έπειτα<...>από διαπραγματεύσεις, παρουσία του υπουργού πολιτισμού κ. Γιώργου Βουλγαράκη.

Ειδικότερα η αρένα “περνάει” στην στη δικαιοδοσία της κοινοπραξίας των Μιχάλη Αδάμ (ADaM Productions), Γιώργου και Παναγιώτη Γεώργα (Half Note Jazz Club) και του Δημήτρη Κοντογιάννη (Allou Fan Park) για τα επόμενα 20 χρόνια. Ο χώρος θα μετατραπεί σε πολιτιστικό θεατρικό κέντρο ενταγμένο στο μητροπολιτικό πάρκο που σταδιακά θα μετατραπεί το Ολυμπιακό Συγκρότημα στο Γουδί.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι το οικονομικό όφελος για το ελληνικό δημόσιο από την ενοικίαση ανέρχεται σε 12,5 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 20 χρόνια. Στο ποσό αυτό, είπε, θα πρέπει να προστεθεί και το όφελος που θα προκύψει από τα έξοδα συντήρησης της εγκατάστασης τα οποία ετησίως εκτιμώνται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Η κλειστή αρένα έχει δομημένη επιφάνεια 8.200 τ.μ. και καλύπτει τα 5.945 τ.μ. οικοπέδου συνολικής έκτασης περίπου 25.500 τ.μ. Η παραχώρηση έγινε ύστερα από την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού στην πρώτη φάση του οποίου εκδήλωσαν ενδιαφέρον πέντε επενδυτικά σχήματα.

Εξελίξεις στα υπόλοιπα μέτωπα

Παράλληλα ο κ. Χατζηεμμανουήλ αναφέρθηκε για τις εξελίξεις γύρω από 8 ακόμη ολυμπιακών ακινήτων. Ειδικότερα, εντός της εβδομάδας θα αναδειχθεί ανάδοχος για την εγκατάσταση του Γαλατσίου, ενώ για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης την επόμενη εβδομάδα, εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις.
Ως προς το κέντρο γραπτού τύπου, έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και υλοποιούνται οι τελικές κινήσεις για την μετεγκατάσταση του υπουργείου Υγείας, ενώ το Ολυμπιακό Κέντρο Νίκαιας παραχωρείται στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Όσο αφορά στο κανό καγιάκ, σημείωσε ότι η διαδικασία βρίσκεται στη δεύτερη φάση αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών, ενώ για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στον `Aγιο Κοσμά εξετάζονται οι ενστάσεις. Για τις εγκαταστάσεις του μπιτς βόλεϊ, επισήμανε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών από 5 σχήματα.
Η ναυταθλητική μαρίνα Φαλήρου, μετά την άρνηση να αναλάβει την εκμετάλλευση της ο δήμος Καλλιθέας, θα παραχωρηθεί στην ομοσπονδία ιστιοπλοΐας για τη λειτουργία του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου.

Σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο Κρήτης, έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού με το δήμο και εντός των ημερών θα υπογραφούν τα δεσμευτικά κείμενα για την αξιοποίηση του γηπέδου και του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024