Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠρόσληψη συμβούλων για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και το Ελληνικό
Από την αξιοποίηση του Ελληνικού η κυβέρνηση ελπίζει σε έσοδα τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ

Πρόσληψη συμβούλων για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και το Ελληνικό

Την πρόσληψη συμβούλων για την αξιοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” και της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, αποφάσισε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Συγκεκριμένα, η ΔΕΑΑ εξέτασε τα ζητήματα που αφορούν στην προώθηση…

Την πρόσληψη συμβούλων για την αξιοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” και της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο<...> Ελληνικό, αποφάσισε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Συγκεκριμένα, η ΔΕΑΑ εξέτασε τα ζητήματα που αφορούν στην προώθηση του προγράμματος δράσης αναδιαρθρώσεων, αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

– Πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων (BNP Paribas και Εθνική Τράπεζα), καθώς και νομικών συμβούλων (Δικηγορική Εταιρία Μπερνίτσα) για την επέκταση της διάρκειας της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης, καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
– Πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων (Citi Group, Τράπεζα Πειραιώς), ειδικού χρηματοοικονομικού συμβούλου (ΛΑΜΔΑ Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι), νομικού συμβούλου (Δικηγορική Εταιρία Ζεμπέρης, Μαρκεζίνης, Λάμπρου και Συνεργάτες) και τεχνικού συμβούλου (Barcelona Strategical Urban Systems AIE) για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Επίσης, αποφάσισε την πρόσληψη διεθνούς νομικού συμβούλου στο προσεχές διάστημα.
– Διαδικασία πρόσληψης συμβούλων για το σύνολο των δράσεων αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνεδρίαση της Διυπουργικής συζητήθηκε η εξέλιξη της διαδικασίας πρόσληψης συμβούλων.

Για ένα μεγάλο αριθμό δράσεων οι προσλήψεις θα ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες (για παράδειγμα, επέκταση σύμβασης ΟΠΑΠ, συμβάσεις παραχώρησης, περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια, ΛΑΡΚΟ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Κρατικά Λαχεία, υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου) και σχεδόν το σύνολο των προσλήψεων των συμβούλων για τις δράσεις αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2011.

– Διαδικασία πρόσληψης συμβούλων και σχεδιασμός για την πλήρη καταγραφή, αξιολόγηση και διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Συζητήθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης συμβούλων (τις επόμενες εβδομάδες) καθώς και τα επόμενα βήματα στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Οι σύμβουλοι θα παρουσιάσουν μία πρώτη καταγραφή τον Ιούνιο του 2011, η οποία και θα επικαιροποιείται κάθε εξάμηνο. Παράλληλα, θα προχωρήσουν και στην προετοιμασία των χρηματοοικονομικών εργαλείων για την πραγματοποίηση αξιών από την ακίνητη περιουσία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024