Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΡιζικά αντίθετοι οι Οικολόγοι Πράσινοι στην εκποίηση του Ελληνικού και του παραλιακού του μετώπου
Επενδύσεις

Ριζικά αντίθετοι οι Οικολόγοι Πράσινοι στην εκποίηση του Ελληνικού και του παραλιακού του μετώπου

Για θέσεις εργασίας που δεν προκύπτουν από καμία οικονομοτεχνική μελέτ και για επενδύσεις, όπου οι επίδοξοι επενδυτές θα πληρώσουν 70.000-80.000 ευρώ το τετραγωνικό στο Ελληνικό και σε 15 ετήσιες δόσεις κάνουν λόγο οι Οικολόγοι Πράσινοι, σε ανακοίμνωσή τους για την εκποίηση του Ελληνικού.

“Μια ακόμη πράξη στο έργο της εκποίησης των ελεύθερων δημόσιων χώρων διαδραματίζεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας, µε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ‘αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και του παραλιακού χώρου του Αγίου Κοσμά’. Ενός έργου που ξεκίνησε, 13 χρόνια πριν, µε τη μεταφορά του αεροδρομίου στα Μεσόγεια, ενός έργου που απεργάζονται συστηματικά από τότε οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας ∆ηµοκρατίας, µε διάφορες αστήρικτες δικαιολογίες και αφορμές. Η σημερινή κρίση, που είναι αποτέλεσμα των αδιέξοδων πολιτικών τους, είναι η πιο πρόσφατη δικαιολογία για σκανδαλώδεις διαδικασίες και νομοθετήσεις µε τον ίδιο πάντα στόχο: το ξεπούλημα και του τελευταίου μεγάλου αδόμητου χώρου στα ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να τσιμεντώσουν τα πάντα: παραλίες, βουνά, ακόμη και την πολιτική ζωή µας”, αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

“∆εν τους ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής µας, δεν τους ανησυχεί η περιβαλλοντική υποβάθμιση της Αττικής, αδιαφορούν για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και τα προβλήματα υγείας των πολιτών, κωφεύουν στις εκκλήσεις των φορέων, αγνοούν τις μελέτες του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου. Τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετούν είναι μεγάλα και διαχρονικά. Και εμείς τι κάνουμε; Θα µείνουµε στο ίδιο έργο θεατές; Θα θαµπωθούµε ξανά µε τις χάντρες και τα καθρεφτάκια όπως πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που κατέστρεψαν τη χώρα, αλλά γέμισαν τις τσέπες κάποιων -λίγων- ημετέρων; Θα ξαναϋποκύψουµε στις ‘σειρήνες’ της στρεβλής τους ανάπτυξης και των ψεύτικων υποσχέσεων για θέσεις εργασίας και σοβαρές επενδύσεις;

  • Θέσεις εργασίας που δεν προκύπτουν από καμία οικονομοτεχνική μελέτη!
  • Σοβαρές δήθεν επενδύσεις, όπου οι επίδοξοι επενδυτές θα πληρώσουν 70.000-80.000 ευρώ το τετραγωνικό στο Ελληνικό και μάλιστα σε 15 ετήσιες δόσεις!
  • Επενδύσεις για τις οποίες το δημόσιο, δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες, θα πληρώσουμε τριπλάσιο κόστος από το τίµηµα που θα πληρώσει ο επενδυτής, για μετεγκατάσταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και για έργα υποδομής, όπως η υπογειοποίηση της Λεωφ. Ποσειδώνος.
  • Επενδύσεις λεόντειες, που δίνουν δικαίωμα αποζημίωσης του επενδυτή ακόμη και όταν εφαρμόζονται απλά οι νόµιµες διαδικασίες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σταθήκαμε από την αρχή στο πλευρό όσων αγωνίστηκαν για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό. Συµµετείχαµε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις, στηρίξαμε τις ενέργειες των δήμων και την προσπάθειά τους να μην αρκεστούν σε καταγγελίες, αλλά να αναζητήσουν εναλλακτική πρόταση. Οι ευρωβουλευτές των Ευρωπαίων Πράσινων, μεταξύ των οποιων οι συμπρόεδροι της ομάδας Ντάνυ Κον Μπεντιτ και Ρεββέκα Χαρμς καθώς και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, έχουν εκφράσει και με κείμενα τους την αντίθεση τους στην διαδικασία αυτή”.

Και οι Οικολόγοι Πράσινοι καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους: “Συµφωνούµε µε τη βιώσιμη πρόταση του Πολυτεχνείου. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να κάνουμε προτάσεις για ποιοτικό αστικό περιβάλλον, για πάρκα υψηλού πρασίνου, για προστασία και αναβάθµιση των δημόσιων χώρων και των κοινωφελών υπηρεσιών, για ελεύθερες παραλίες. Για µια οικονομία υγιή και αλληλέγγυα, βασισμένη σε παραγωγικές δραστηριότητες. Για βιώσιμη ανάπτυξη, που δημιουργεί θέσεις εργασίας χωρίς να καταστρέφει τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο. Γιατί χωρίς βιώσιμη ανάπτυξη δεν υπάρχει μέλλον. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους τους πολίτες. ∆εν είναι ιδιωτική περιουσία του κράτους. ∆εν έχουν το δικαίωμα οι κυβερνήσεις να εκποιούν τους δηµόσιους χώρους χωρίς διαβούλευση, χωρίς τη συναίνεσή µας. Και όποτε προσπαθούν να το πράξουν, θα µας βρίσκουν απέναντί τους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024