Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΣτα 40,8 εκατ. ευρώ η υψηλότερη συνολική προσφορά για την Αφάντου στη Ρόδο
Επενδύσεις

Στα 40,8 εκατ. ευρώ η υψηλότερη συνολική προσφορά για την Αφάντου στη Ρόδο

Το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στον οικονομικό και νομικό έλεγχο των προσφορών και θα ζητήσει την υποβολή τελικών βελτιωμένων προσφορών για το ακίνητο Νότιο Αφάντου, από τους δύο επενδυτές που κατέθεσαν την υψηλότερη προσφορά, ώστε να προχωρήσει σε λήψη απόφαση κατακύρωσης το αργότερο έως τις 8 Αυγούστου 2014.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι έγινε χθες η αποσφράγιση, τόσο της ανεξάρτητης αποτίμησης, όσο και των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Ειδικότερα, για το ακίνητο Golf–Βόρειο Αφάντου υποβλήθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρεία M.A. Angeliades Inc. ύψους 26,9 εκατ. ευρώ και την εταιρεία Dimand AE ύψους 17,5 εκατ. ευρώ. Για το ακίνητο “Φωνή της Αμερικής”-Νότιο Αφάντου υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρεία M.A. Angeliades Inc. ύψους 13,9 εκατ. ευρώ, την εταιρεία Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd., ύψους 15,023 εκατ. ευρώ και την εταιρεία Ξενοδοχειακές Τουριστικές Γεωργικές Οικοδομικές Επιχειρήσεις Ι. Χατζηλαζάρου, ύψους 12,35 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στον οικονομικό και νομικό έλεγχο των προσφορών και θα ζητήσει την υποβολή τελικών βελτιωμένων προσφορών για το ακίνητο Νότιο Αφάντου, από τους δύο επενδυτές που κατέθεσαν την υψηλότερη προσφορά, ώστε να προχωρήσει σε λήψη απόφαση κατακύρωσης το αργότερο έως τις 8 Αυγούστου 2014.

Ακόμη, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση για την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό. Ειδικότερα, πρόκειται για: (α) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 750 τ.μ., στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, (β) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 960 τ.μ., στη Νέα Υόρκη, (γ) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ., στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής. Στον ίδιο διαγωνισμό περιλαμβάνονται δύο ακίνητα του Δημοσίου στη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί και σε προηγούμενους διαγωνισμούς χωρίς αποτέλεσμα.

Τέλος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου Castello Bibelli στο Δήμο της Κέρκυρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

27/01/2023
26/01/2023
25/01/2023
24/01/2023
23/01/2023
20/01/2023