Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΣτάσεις εργασίας από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος σήμερα
Λιμένες

Στάσεις εργασίας από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος σήμερα

Η σημερινή κινητοποίηση στα λιμάνια γίνεται ενόψει των γενικών συνελεύσεων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ. Μεταξύ των αιτημάτων είναι και η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) στους μονομετοχικούς Οργανισμούς Λιμένων.

Στάσεις εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 7 το απόγευμα πραγματοποιούν σήμερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών – Εποπτών ΟΛΠ με αίτημα “να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των λιμανιών”.

Η κινητοποίηση γίνεται ενόψει των γενικών συνελεύσεων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ. Μεταξύ των αιτημάτων είναι και η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) στους μονομετοχικούς Οργανισμούς Λιμένων.

“Η Κυβέρνηση επιχειρεί να υλοποιήσει ένα σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων, στην ουσία ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας”, αναφλερει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ. “Με ψεύτικα προπαγανδιστικά τεχνάσματα επιχειρεί να πείσει τη κοινή γνώμη ότι το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας θα φέρει την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης.

Όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική και ο ελληνικός λαός το αντιλαμβάνεται. Γι’αυτό στα γκάλοπ η πλειοψηφία τάσσεται κατά των ιδιωτικοποιήσεων των βασικών και στρατηγικών επιχειρήσεων της οικονομίας, όπως λιμάνια, νερό, ενέργεια κ.ά.

Μιλάνε, σήμερα, για ιδιωτικοποιήσεις των Λιμανιών, ως αναγκαίες για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

  • Παραγνωρίζουν σκόπιμα ότι διαχρονικά τα Δημόσια Λιμάνια ήταν κερδοφόρα και συνέβαλαν σημαντικά στην Εθνική Οικονομία.
  • Αποσιωπούν σκόπιμα τις τεράστιας αξίας υποδομές και ανωδομές των Δημόσιων Οργανισμών Λιμένων, τις οποίες σήμερα θέλουν να ξεπουλήσουν αντί πινακίου φακής.
  • Σιωπούν εκκωφαντικά για τον κύκλο εργασιών στη Κρουαζιέρα, στο Car Terminal και στις άλλες λιμενικές δραστηριότητες του Δημόσιου ΟΛΠ.
  • Τηρούν σιγή ιχθύος για τις επενδυτικές δυνατότητες των κερδοφόρων Δημόσιων Οργανισμών με ίδια κεφάλαια”.

Και καταλήγει: “Να αντιληφθεί καλά η δικομματική Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ του κ. Σταυρίδη ότι τα λιμάνια είναι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς. Συνεισφέρουν με την κερδοφορία τους στη ελληνική οικονομία και δεν είναι ευκαιριακή υπόθεση μιας κυβερνητικής πλειοψηφίας και ενός περιφερόμενου πολιτευτή στο ΤΑΙΠΕΔ”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024