Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΣυνάντηση του νέου προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
Περιφέρεια

Συνάντηση του νέου προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές και οι νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται για το μέλλον με τη μακροπεριφερειακή στρατηγική Αδριατικής – Ιονίου (EUSAIR).

Με τον νέο πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών κ. Νίκο Κοντοέ συναντήθηκε χθες στο γραφείο του στην περιφέρεια, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο σημαντικό και δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το λιμάνι της Πάτρας που αποτελεί πόλο ανάπτυξης για την περιφέρεια, έχει σημαίνοντα ρόλο στο πενταετές Περιφερειακό Αναπτυξιακό Σχέδιο της Δυτικής Ελλάδας, ενώ είναι κόμβος συνδυασμένων μεταφορών και μείζονος σημασίας πύλη προς την Ευρώπη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ουσιαστική συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε περιφέρεια και ΟΛΠΑ με τους δύο άνδρες να σημειώνουν ότι θα υπάρξει ακόμα πιο στενή και διαρκής επικοινωνία, ενώ συζητήθηκε και η καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην κατασκευή της περίφραξης του νέου λιμένα Πατρών, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και ήδη έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί, ενώ παράλληλα μίλησε για τις προοπτικές και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται για το μέλλον με τη μακροπεριφερειακή στρατηγική Αδριατικής – Ιονίου (EUSAIR).

Κλείνοντας, ο κ. Κατσιφάρας επανέλαβε την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση του Χωροταξικού Σχεδιασμού που γίνεται από το υπουργείο για το λιμάνι ως ελεύθερη ζώνη πρόσβασης κατά τα πρότυπα της Ναυτιλιακής Βιομηχανικής Περιοχής (ΝΑΒΙΠΕ). Ο κ. Κοντοές από την πλευρά του φάνηκε ιδιαίτερα δεκτικός και επεσήμανε ότι βασίζεται στη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το καλό της πόλης και του λιμένα Πατρών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

09/02/2023
08/02/2023
07/02/2023
06/02/2023
03/02/2023
02/02/2023