Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΤα Τέμπη αναμένεται να ανοίξουν στα μέσα Μαΐου
Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Τα Τέμπη αναμένεται να ανοίξουν στα μέσα Μαΐου

Στα μέσα Μαΐου είναι πλέον το πιθανότερο σενάριο να ανοίξουν και πάλι τα Τέμπη. Αυτό προκύπτει μετά από ενημέρωση που είχε ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός από την εταιρεία […]

Στα μέσα Μαΐου είναι πλέον το πιθανότερο σενάριο να ανοίξουν και πάλι τα Τέμπη. Αυτό προκύπτει μετά από ενημέρωση<...> που είχε ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός από την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, που υλοποιεί ήδη εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς που έγινε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο νομάρχης Λάρισας ζήτησε ενημέρωση από την εταιρεία, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ξεκίνησαν και πώς εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης. Έτσι, συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Δ. Γκατσώνη στη νομαρχία, παρόντων και των αρμόδιων αντινομαρχών και του αν. διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρ. Λυτροκάπη.

ΌΠως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το κυριότερο στοιχείο που προέκυψε είναι ότι το σενάριο να ανοίξει ο δρόμος το Πάσχα, όπως ήλπιζε ο υπουργός κ. Δημ. Ρέππας απομακρύνεται και ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα των 16 εβδομάδων από την έναρξη των εργασιών επιβεβαιώνεται. Ύστερα από τις πρώτες εργασίες που έγιναν, οι τεχνικοί έχουν πλέον μια καλύτερη άποψη και η νεότερη εκτίμηση είναι ότι εκτός απροόπτου ο δρόμος θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία αρχές ή μέσα Μαΐου με απόλυτη ασφάλεια.

Αυτή τη στιγμή εκτελούνται από εξειδικευμένο προσωπικό εργασίες ξεσκαρώματος σε μια αρκετά μεγάλη έκταση στο σημείο που σημειώθηκαν οι βραχοπτώσεις και πέριξ αυτού. Ελέγχονται οι βράχοι σε μια αρκετά μεγάλη ακτίνα για να διαπιστωθεί μήπως υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι για πτώση, και μετά την αφαίρεσή τους θα δεθούν με συρμάτινα πλέγματα για την αποφυγή μελλοντικών καταπτώσεων.

Ο κ. Κατσαρός, αφού ζήτησε να ληφθεί μέριμνα, ώστε οι εργασίες να μη βλάψουν την αισθητική του τοπίου, επεσήμανε την ανάγκη να τηρηθούν οι συμφωνίες που έγιναν με το Υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με αυτές, η εταιρεία οφείλει να φροντίζει για την καλή κατάσταση του δρόμου Λάρισας – Αγιάς και του παραλιακού άξονα, αποκαθιστώντας άμεσα τις ζημιές που επισημαίνει η νομαρχία. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η ανάγκη για επισκευές σε σημεία των εναλλακτικών δρόμων όπως:-Ιτέα – Ραψάνη- Πυργετός, Μακρυχώρι – Γόννοι, Παράκαμψη Αγιάς, η ράμπα στα “Πλατάνια” της Βελίκας κ.ά., που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των οδηγών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024