Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΤεχνική Συνάντηση Εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SUPPORT στον ΟΛΠ
Λιμένες

Τεχνική Συνάντηση Εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SUPPORT στον ΟΛΠ

Το πρόγραμμα SUPPORT στοχεύει στην αύξηση του τρέχοντος επιπέδου ασφάλειας των λιμένων βάσει και των διαρκώς εξελισσόμενων Διεθνών Κανονισμών και Προτύπων, σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο πραγματικό περιβάλλον.

Στον ΟΛΠ ΑΕ συνέρχεται χθες και σήμερα, 18 και 19 Απριλίου, η Τεχνική Συνάντηση Εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SUPPORT (Security Upgrade for PORT’s). Στα πλαίσια του SUPPORT θα πραγματοποιηθεί εφαρμογή σε πραγματική κλίμακα σε δύο λιμάνια της Ε.Ε., τον Πειραιά και το Γκέτεμποργκ.

Ο Πειραιάς έχει επιλέξει το λιμάνι κρουαζιερόπλοιων, στο οποίο θα εφαρμοσθεί μια νέα πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα ελέγχεται η πρόσβαση ανθρώπων και οχημάτων βάσει του Κώδικα ΙSPS. Η πλατφόρμα ελέγχου χρησιμοποιεί λογισμικό και υλικά τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία μετά την αξιολόγηση θα αποτελέσουν περιουσία του ΟΛΠ ΑΕ. Η πλατφόρμα αυτή στη συνέχεια θα επεκταθεί και στους 7 Τομείς Ασφάλειας (ΣΑΛΕ) του λιμένα Πειραιά.

Η τελική εφαρμογή θα ενισχυθεί με νέες προτάσεις πολιτικής καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για το προσωπικό ασφάλειας.

Το πρόγραμμα SUPPORT στοχεύει στην αύξηση του τρέχοντος επιπέδου ασφάλειας των λιμένων βάσει και των διαρκώς εξελισσόμενων Διεθνών Κανονισμών και Προτύπων, σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο πραγματικό περιβάλλον.

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης στη συνάντηση εργασίας: “Ποιότητα και Ασφάλεια είναι οι πάγιοι στόχοι των πολιτικών μας μέσα φυσικά σε ένα χώρο ιδιαίτερης προστασίας του Περιβάλλοντος. Ο ΟΛΠ ΑΕ είναι ένα λιμάνι πολλαπλών δραστηριοτήτων, έκτασης κρηπιδότοιχων 37,7 χλμ. και εξυπηρέτησης 40.000 αφιξοαναχωρήσεων πλοίων ετησίως, η φύλαξη του οποίου απαιτεί συνεχή δραστηριότητα με επτά αυτόνομους θύλακες και με πλήρη σχέδια ασφαλείας. Ο ΟΛΠ ΑΕ μέσα από το πρόγραμμα SUPPORT υποδέχεται και εφαρμόζει ένα ακόμα προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ασφάλειας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024