Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΘα καταργηθεί η τροπολογία που ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή, για το Πόρτο Καράς

Θα καταργηθεί η τροπολογία που ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή, για το Πόρτο Καράς

Τροπολογία ψηφίσθηκε προχθές στην Βουλή που δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία Πόρτο Καρράς ΑΕ να κατασκευάσει και να πωλήσει τουριστικές κατοικίες στην περιοχή του ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική…

Τροπολογία ψηφίσθηκε προχθές στην Βουλή που δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία Πόρτο Καρράς ΑΕ να κατασκευάσει και να πωλήσει<...> τουριστικές κατοικίες στην περιοχή του ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων ρυμοτομικών κανονισμών.

Η τροπολογία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για την τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου, που ψηφίστηκε προχθές, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας “Ημερησία”.

Συγκεκριμένα, η ανέγερση τουριστικών κατοικιών προβλεπόταν στα αρχικά Προεδρικά Διατάγματα που καθόριζαν τις χρήσεις στην περιοχή, την οποία η εταιρία παρέλαβε με την αγορά του συγκροτήματος από την Εθνική Τράπεζα. Σημειώνεται ότι η Πόρτο Καρράς ΑΕ έχει ήδη ολοκληρώσει το σχεδιασμό για την ανάπτυξη τουριστικών κατοικιών σε επιλεγμένα σημεία.

Κατόπιν τούτου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης έσπευσε να δηλώσει ότι η επίμαχη τροπολογία θα καταργηθεί. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η τροπολογία αυτή που συζητήθηκε και δυστυχώς ψηφίστηκε από τη Βουλή θα ακυρωθεί. Η ακύρωση θα γίνει με τροπολογία η οποία θα συμπεριληφθεί στο πρώτο σχέδιο νόμου του υπουργείου που θα συζητηθεί στη Βουλή.

Σε ερώτηση εάν προκύπτει `ηθικό θέμα` για τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστο Πάχτα, ο οποίος προώθησε την τροπολογία στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης είπε ότι με την ακύρωση συμφωνεί και ο κ. Πάχτας.

Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία μέσω του συντονιστή της για τα οικονομικά θέματα Γιώργου Αλογοσκούφη τόνισε ότι “Είναι πλέον πρόδηλο ότι ο μόνος λόγος που η κυβέρνηση επιμένει να διατηρεί ανοιχτή τη Βουλή, ενώ έχουν προκηρυχθεί εκλογές, είναι η προώθηση σκανδαλωδών ρυθμίσεων. Την τροπολογία αυτή την είχε δύο φορές σταματήσει η Νέα Δημοκρατία, όταν ο κ. Πάχτας είχε προσπαθήσει να την περάσει ως κυβερνητική τροπολογία. Πρόκειται για μια χαριστική ρύθμιση, που πέρασε με μια απαράδεκτη διαδικασία. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιστρέψει άμεσα την κατάσταση που δημιουργήθηκε με αυτό τον τρόπο. Δεν επιτρέπεται να εξαπατάται η Βουλή στο νομοθετικό της έργο”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024