Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΤο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πόλεων με Μαρίνα στο Λαύριο

Το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πόλεων με Μαρίνα στο Λαύριο

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πόλεων με Μαρίνα, Ε.Σ.Π.Μ. από τις 11-13 Μαΐου 2000, στο παλιό Μηχανουργείο, στο Λαύριο. Το 2o Ε.Σ.Π.Μ. τελεί υπό την αιγίδα του […]

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πόλεων με Μαρίνα, Ε.Σ.Π.Μ. από τις<...> 11-13 Μαΐου 2000, στο παλιό Μηχανουργείο, στο Λαύριο. Το 2o Ε.Σ.Π.Μ.<.> τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης της Γενικής Γραμματείας Στήριξης Τουριστικών Λιμένων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που είναι επίσης και χορηγός του. Στο 2ο Ε.Σ.Π.Μ. θα συμμετάσχουν Δήμαρχοι πόλεων με μαρίνα, από την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αρμόδιοι για θέματα μαρινών.
Βασικός στόχος του Ε.Σ.Π.Μ. , το οποίο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική Ευρωπαϊκή πόλη, είναι να προωθήσει τη συνεργασία και συνύπαρξη πόλεων με μαρίνα και να προσφέρει τη δυνατότητα να συζητηθούν από κοινού κρίσιμα ζητήματα που διέπουν και επηρεάζουν το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία των μαρίνων στη χώρα μας και την Ευρώπη.
Επιπλέον, επιδιώκει να ενημερώσει τους Έλληνες Δημάρχους σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Δήμων Μαρίνα, Α.Ε.Μ.Α.. Η Α.Ε.Μ.Α. είναι ένας μη κερδοσκοπικός Ευρωπαϊκός οργανισμός ο οποίος αποσκοπεί στη διεύρυνση και ενδυνάμωση των θεσμικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των μελών της. στα πλαίσια του 2ου Ε.Σ.Π.Μ. στο Λαύριο, πραγματοποιείται την Πέμπτη, 11 Μαΐου, η 2η Γενική Συνέλευση των Δήμων που συμμετέχουν ή πρόκειται να συμμετάσχουν στην Α.Ε.Μ.Α.
Η επιλογή της χώρας μας για τη φιλοξενία του εν λόγω συνεδρίου υποδηλώνει την ανοδική πορεία του τομέα των μαρίνων στην Ελλάδα και ταυτόχρονα παρέχει μια μοναδική ευκαιρία προβολής του Ελληνικού Θαλάσσιου Τουρισμού σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους συνέδρους και θα αναπτυχθούν από αξιόλογους Έλληνες και ξένους ομιλητές, περιλαμβάνουν το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Μαρίνας, την ενσωμάτωση της στην τοπική κοινωνία, την προβολή της σύγχρονης μαρίνας και τη σχέση της με ειδικές μορφές τουρισμού, την άποψη των χρηστών των Ελληνικών μαρίνων, και το ελληνικό Πρότυπο Μαρίνας. Μεταξύ των άλλων, ομιλητές θα είναι ο κ. Κ. Γουβάλας, ειδικός γραμματέας Στήριξης Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Ανάπτυξης και ο καθηγητής κ. Κ. Μουτζούρης, πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, διευθυντής του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων του Ε.Μ.Π.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα ξεπεράσει τα 150 άτομα. Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται 12 Δήμοι και μια ομάδα 20 περίπου επιχειρηματιών από την Πορτογαλία, Δήμαρχοι από την Ισπανία, την Γαλλία, το Βέλγιο, και την Κροατία, καθώς και περισσότεροι από 25 Δήμοι από όλη την Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024