Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΥπεγράφη το Π.Δ. για τη δημιουργία πίστας Formula 1

Υπεγράφη το Π.Δ. για τη δημιουργία πίστας Formula 1

Πράσινο φως άναψε χτες για τη δημιουργία πίστας Formula 1 στην Ελλάδα, ικανοποιώντας αίτημα, μεταξύ άλλων, και πολλών τουριστικών φορέων, που επεσήμαναν την ανάγκη ύπαρξης της για τον εμπλουτισμότου ελληνικού […]

Πράσινο φως άναψε χτες για τη δημιουργία πίστας Formula 1 στην Ελλάδα, ικανοποιώντας αίτημα, μεταξύ άλλων, και πολλών τουριστικών φορέων, που επεσήμαναν την ανάγκη ύπαρξης της για τον εμπλουτισμό<...>του ελληνικού τουριστικού προιόντος. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα υπεγράφη χτες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, καθορίζοντας όλες τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές δημιουργίας και λειτουργίας αυτοκινητόδρομων στην χώρα μας.

Σημειώνεται ότι ως αυτοκινητοδρόμια ορίζονται ειδικές εγκαταστάσεις, που προορίζονται για τη διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου και αποτελούνται από πίστα αγώνων αυτοκινήτου, κτιριακές εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν και διευκολύνουν τους αγώνες αυτοκινήτου και συμπληρωματικές υποδομές.

Ενδιαφέρον για τη δημιουργία πίστας Formula 1, όπως είναι ήδη γνωστό, έχουν εκφράσει μέχρι σήμερα φορείς της Πάτρας, της Βοιωτίας και της Κρήτης. Σύμφωνα δε με δημοσίευμα της εφημερίδας `Ημερησία`, η εταιρία «Aυτοκινητοδρόμιο Πάτρας A.E.» προτίθεται πλέον, με τη θέσπιση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, να ζητήσει και να λάβει από την αρμόδια διεύθυνση του EOT την έγκριση σκοπιμότητας για τη δημιουργία αυτοκινητοδρομίου στις Pέντες Xαλανδρίτσας Πάτρας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024