Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΒ. Κικίλιας: Τα 3 δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα από τον τουρισμό θα μοιραστούν σε ευπαθείς ομάδες και νοικοκυριά
Η τοποθέτηση του υπουργού

Β. Κικίλιας: Τα 3 δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα από τον τουρισμό θα μοιραστούν σε ευπαθείς ομάδες και νοικοκυριά

Βασίλης Κικίλιας

Οι δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια για το πλεόνασμα στον τουρισμό

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Τράπεζα της Ελλάδος, είναι εντυπωσιακή η αύξηση τουριστικών εσόδων και αφίξεων, καθώς φαίνεται πως η χώρα σχεδόν έχει αφήσει πίσω της την εποχή των lockdown. Το συμπέρασμά του για την πορεία της βιομηχανίας, ανέπτυξε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κικίλιας- παρά τις πολλαπλές κρίσεις- τα έσοδα Οκτωβρίου από τον τουρισμό έφτασαν το 1,5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα του 2019 κατά 3,3%, με τις εισπράξεις αυτές και τις αφίξεις να προέρχονται από σημαντικές αγορές στις οποίες φέτος έγιναν στρατηγικά ανοίγματα και συμφωνίες: +69,2% από τη Μεγάλη Βρετανία, +10.6% από τη Γερμανία και +6% από τη Γαλλία, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019. Σε εντυπωσιακά επίπεδα κινήθηκαν και οι αφίξεις με +12,3% από τις ΗΠΑ, +28,1% από τη Γαλλία, και +83,2% από τον Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αυτές οι επιδόσεις τον μήνα Οκτώβριο αποδεικνύουν de facto ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έχει γίνει πραγματικότητα, και σημαίνουν πολλαπλά έσοδα όχι μόνο για τα brandαρισμένα νησιά, αλλά και για τα λιγότερο δημοφιλή, για ηπειρωτικούς προορισμούς, την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «τα 3 δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα, που θα προκύψουν φέτος από τον τουρισμό, θα μοιραστούν σε ευπαθείς ομάδες, νοικοκυριά και ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024