Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΒ. Κικίλιας: Βιωσιμότητα, έργα υποδομής & 12μηνος τουρισμός – Το τρίπτυχο της επιτυχίας
Τουριστική Πολιτική

Β. Κικίλιας: Βιωσιμότητα, έργα υποδομής & 12μηνος τουρισμός – Το τρίπτυχο της επιτυχίας

Το άρθρο του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια για την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμός, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε, για ακόμη μία φορά, στην επιτυχημένη πορεία του ελληνικού τουρισμού αλλά και στην επίτευξη του στόχου για προσέλκυση τουριστών και τους 12 μήνες του έτους.

«Το 2023 συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την περαιτέρω επέκταση της σεζόν με στόχο η Ελλάδα να να προσελκύει ταξιδιώτες και τους 12 μήνες του έτους», αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα “Παρόν της Κυριακής” ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η στρατηγική για προβολή νέων προορισμών, άνοιγμα σε νέες αγορές, προσέλκυση high spenders ταξιδιωτών και προώθηση του city break, απέδωσε καρπούς.

«Και μόνο το γεγονός ότι συγκρίνουμε το 2022 των πολλαπλών κρίσεων με το «ανέφελο» 2019 αποδεικνύει την επιτυχία της περασμένης τουριστικής περιόδου. Κάνοντας, λοιπόν, τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, και βλέποντας τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για ταξιδιωτικά έσοδα και αφίξεις, αλλά και της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τους τζίρους των επιχειρήσεων, μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε τον στόχο μας: Σε μια περίοδο με πολλές αντιξοότητες, στηρίξαμε καταλύματα, εστίαση, εμπόριο, και φυσικά τον πρωτογενή τομέα που με τα προϊόντα του εφοδιάζει όλες αυτές τις επιχειρήσεις», δηλώνει ο κ. Κικίλιας.

Αναφορικά με το αναπτυξιακό πρόσημο του τουρισμού, υπογραμμίζει ότι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος έκανε την Ελλάδα ισχυρό πόλο έλξης για διεθνείς κολοσσούς οι οποίοι επενδύουν σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικούς λιμένες και θεματικά πάρκα. «Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ- προχωρά σε έργα και υποδομές που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας», σημειώνει ο υπουργός,  επισημαίνοντας ότι το στοίχημα για το 2023 είναι η βιωσιμότητα με πολιτικές, έργα και παρεμβάσεις που θα έχουν στο επίκεντρο τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την οικολογία, την κυκλική οικονομία, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τη διαχείριση υδάτινων πόρων, την προστασία της βιοποικιλότητας, αλλά και την ανάδειξη της παράδοσης και της πλούσιας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Έχοντας, λοιπόν, στο επίκεντρο της πολιτικής μας το τρίπτυχο “βιωσιμότητα- έργα υποδομής- 12μηνος τουρισμός” συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς την προσπάθεια για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της χώρας, πάντα με πρωταρχικό μας στόχο την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και τη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας», καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Κικίλιας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024