Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήWTTC: Οι συναντήσεις της Ε. Κουντουρά με τους ηγέτες της τουριστικής αγοράς
Οι συναντήσεις στο Global Summit 2022

WTTC: Οι συναντήσεις της Ε. Κουντουρά με τους ηγέτες της τουριστικής αγοράς

Κουντουρά - WTTC

Η Ευρωβουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στις παγκόσμιες δράσεις και στον σωστό σχεδιασμό για έναν βιώσιμο τουρισμό, αλλά και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, Ριάντ, Σαουδική Αραβία – Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έλενα Κουντουρά τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στο Ριάντ, στα πλαίσια της Συνόδου Global Summit 2022 του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού WTTC. Εκεί η Ευρωβουλευτής και συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου TRAN συζήτησε με τον υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκηπα Αχμέντ αλ Χατίμπ και την υφυπουργό, Πριγκίπισσα Χαϊφά Αλ Σαούντ για τις παγκόσμιες δράσεις και σχέδια στο βιώσιμο τουρισμό και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Παράλληλα με την Γκλόρια Γκεβάρα, πρώην πρόεδρο και CEO του WTTC και ειδική σύμβουλο του Υπουργείου Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, άνοιξαν μια συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στην ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών. Μάλιστα η ειδική σύμβουλος από την Σαουδική Αραβία ενημέρωσε την ευρωβουλευτή για τις πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Κέντρου Βιώσιμου Τουρισμού  STGC, που λειτουργεί με έδρα το Ριάντ.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού της, η κ. Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον πρώην Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν και την πρέσβειρα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού WTTC, εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Κέντρου Βιώσιμου Τουρισμού STGC, Πρέσβειρα Ντο Γιουνγκ-Σιμ. Ακόμα, βρέθηκε με τον πρώην πρόεδρο του Μεξικού, Φελίπε Καλδερόν και την πρώην πρόεδρο της Κόστα Ρίκα, Λάουρα Τσιντσιλά.

Για τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό, συζήτησε μεταξύ άλλων με την πρώην υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας Νικολίνα Ανγκέλκοβα, με την οποία στη θητεία της ως υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος είχε προωθήσει ζητήματα διμερούς τουριστικής συνεργασίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024