Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞΕΕ: Οι οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις δεν είναι δυνατόν να υπερφορολογούνται ως 'κατοικίες'
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας

ΞΕΕ: Οι οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις δεν είναι δυνατόν να υπερφορολογούνται ως 'κατοικίες'

'Ελπίζουμε ο ΕΝΦΙΑ να μην αποτελέσει τροχοπέδη για την τουριστική λειτουργία της χώρας και τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ελπίζοντας ότι τελικώς δε θα οδηγηθούμε σε σχιζοφρενικές καταστάσεις', δήλωσε ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σήμερα, αναφορικά με την προς ψήφιση τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Γιώργος Τσακίρης ανέφερε:  

“Επιβάλλεται η Πολιτεία να αντιληφθεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ξενοδοχειακής υποδομής της χώρας. Σήμερα το 40% των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της Ελλάδας ανήκουν σε Ατομικές Επιχειρήσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με την τουριστική παραγωγή και με τον όρο οικογενειακή επιχείρηση. Συγκεκριμένα, 4.000 από τις 9.800 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και κάμπινγκ της χώρας είναι Ατομικές Επιχειρήσεις. Είναι αυτές που κατά κύριο λόγο συνθέτουν τα τοπικά χαρακτηριστικά ενός προορισμού, όμως δεν είναι δυνατόν να υπερφορολογούνται ως… ‘κατοικίες’ και να διαφοροποιούνται σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές εταιρειών που λειτουργούν ως ξενοδοχεία.

Ευελπιστούμε ότι οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις μας με επιστολές και προς το Υπουργείο Οικονομικών στις 6 και 11 Αυγούστου 2014, καθώς και διευκρινιστική που απεστάλη σήμερα στις 9 Σεπτεμβρίου 2014, θα συνεκτιμηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, ούτως ώστε ο ΕΝΦΙΑ να μην αποτελέσει τροχοπέδη για την τουριστική λειτουργία της χώρας και τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ελπίζοντας ότι τελικώς δε θα οδηγηθούμε σε σχιζοφρενικές καταστάσεις”.

ΞΕΕ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024