Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΞεκινά από σήμερα η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Ξεκινά από σήμερα η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Η έκδοσή του θα γίνεται μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να το λαμβάνουν, από Δευτέρα 22 Φεβρουρίου, από τα ΚΕΠ κατόπιν ραντεβού.

Ξεκινά από σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κaι έχουν δηλαδή λάβει και τη δεύτερη δόση, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100.3.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ “όλη η διαδικασία γίνεται ψηφιακά από το κλείσιμο του ραντεβού, μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού. Με αυτόν το τρόπο κλείνει ο κύκλος σχετικά με τον εμβολιασμό για τον COVID-19”.

Σημειώνεται ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό θα πιστοποιεί ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί. Η έκδοσή του θα γίνεται μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να το λαμβάνουν, από Δευτέρα 22 Φεβρουρίου, από τα ΚΕΠ κατόπιν ραντεβού.

Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο κ. Πιερρακάκης “το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι ασφαλές, δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί και φέρει ψηφιακή σφραγίδα”. Πιο συγκεκριμένα, για την αποφυγή πλαστογράφησης, η ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού διαθέτει επίσης ψηφιακή σφραγίδα, κωδικό επαλήθευσης και κωδικό QR, ώστε να είναι εύκολη και άμεση η διαδικασία ελέγχου της γνησιότητητάς της.

Τονίζεται, τέλος, ότι τα στοιχεία λαμβάνονται από το μητρώο εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και την παραγωγή του εγγράφου έχει το ΕΔΥΤΕ.

Σημειώνεται ότι ήδη, μέσα σε λίγες ώρες, εκδόθηκαν 15.000 πιστοποιητικά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024