Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΞεκινά τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η 4η φάση του North Evia – Samos Pass
Τουριστική Πολιτική

Ξεκινά τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η 4η φάση του North Evia – Samos Pass

Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή για την τέταρτη φάση του προγράμματος από τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου και μέχρι να εξαντληθούν οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων τη 10η Οκτωβρίου.

Σε λειτουργία πρόκειται να τεθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι το North Evia – Samos Pass μέσω του vouchers.gov.gr. Πρόκειται για την πλατφόρμα που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού και αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας για τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Όπως οι πρώτες τρεις φάσεις, αντίστοιχα και η τέταρτη φάση του προγράμματος αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για το διάστημα έως και 31-10-2022 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές. Ειδικότερα:

  • για τη Βόρεια Εύβοια πρόκειται να εκδοθούν 679 κάρτες των 150 ευρώ (2.000 κάρτες οι οποίες προβλέπονταν για την 4η φάση από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και 679 από αδιάθετο υπόλοιπο της δεύτερης φάσης) και
  • για τη Σάμο πρόκειται να εκδοθούν 170 κάρτες των 300 ευρώ (1.000 κάρτες οι οποίες προβλέπονταν για την 4η φάση από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και 170 από αδιάθετο υπόλοιπο της δεύτερης φάσης).

Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή για την τέταρτη φάση του προγράμματος από τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου και μέχρι να εξαντληθούν οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων τη 10η Οκτωβρίου.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κατά τις τρεις πρώτες φάσεις του North Evia – Samos Pass έχουν διατεθεί αθροιστικά περισσότερα από 4,06 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα:

  • για τη Βόρεια Εύβοια έχουν αποθηκευτεί 348 κάρτες στα ψηφιακά πορτοφόλια των δικαιούχων και 14.408 έχουν χρεωθεί τουλάχιστον μία συναλλαγή
  • για τη Σάμο έχουν προστεθεί 954 κάρτες στα ψηφιακά πορτοφόλια των δικαιούχων και 7.939 εξ αυτών έχουν χρεωθεί τουλάχιστον μία συναλλαγή.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια ευρώ, και μέσω αυτής περίπου 32.000 δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφτούν τις δύο περιοχές, τονώνοντας τον τοπικό τουρισμό. To North Evia – Samos Pass δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια και, ως εκ τούτου, αίτηση για το North Evia – Samos Pass έχουν δικαίωμα να υποβάλουν όσοι πολίτες:

  • είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και
  • δεν είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:
    • του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,
    • του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης “Τουρισμός για όλους” του Υπουργείου Τουρισμού ή
    • συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Διευκρινίζεται ότι για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μέχρι και το φορολογικό έτος 2020, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης. Το North Evia – Samos Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά είτε από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης ή διαμονής του, είτε από όσους ορίζονται ως “ωφελούμενοί” του, δηλαδή:

  • τα ενήλικα τέκνα του που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 ή
  • ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης email. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Αναλυτικά:

  1. Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet.
  2. Αμέσως μετά, καταχωρίζει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί μέσω υπερσυνδέσμου και κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password) αντίστοιχα.
  3. Στη συνέχεια, δηλώνει τον προορισμό της επιλογής του μεταξύ Σάμου και Βόρειας Εύβοιας.
  4. Κατόπιν δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα ενεργοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί, η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.
  5. Τέλος, ο πολίτης δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν υπάγεται σε κάποια από τις εξαιρέσεις της δράσης και επιλέγει «Υποβολή», ολοκληρώνοντας τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

Η αξιολόγηση της αίτησης και η έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας θα διαρκεί μέχρι και τρεις εργάσιμες ημέρες. Μετά την έγκριση και έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας.

Διευκρινίζεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα στον τόπο της κατοικίας τους. Έτσι, οι μόνιμοι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το North Evia – Samos Pass δηλώνοντας ως προορισμό μόνο τη Σάμο και το αντίστροφο. Επιπλέον, για την αποθήκευση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας απαιτείται κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών. Και τέλος, σε περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης δεν επιτρέπεται η ανάκληση ή η υποβολή δεύτερης αίτησης.

Το North Evia – Samos Pass υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι λεπτομέρειες της δράσης ρυθμίζονται με την υπ’ αρ. 3603/28-06-2022 (ΦΕΚ Β’ 3347/28.06.2022) Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, καθώς επίσης και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ.Θόδωρου Σκυλακάκη και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θοδωρή Λιβάνιου, με τη συνεργασία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024