Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑδελφοποίηση της Νομαρχίας Αθηνών με τη Νομαρχία Φέγερ της Ουγγαρίας

Αδελφοποίηση της Νομαρχίας Αθηνών με τη Νομαρχία Φέγερ της Ουγγαρίας

Αδελφοποιημένες είναι εδώ και λίγες μέρες η Νομαρχία Αθηνών και η Νομαρχία Φέγερ της Ουγγαρίας, έπειτα από επίσημη τελετή,που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και στην οποία συμμετείχε και η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής […]

Αδελφοποιημένες είναι εδώ και λίγες μέρες η Νομαρχία Αθηνών και η Νομαρχία Φέγερ της Ουγγαρίας, έπειτα από επίσημη τελετή,<...>που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και στην οποία συμμετείχε και η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής – ΕΞΑ ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής (ΝΕΠΤ).

Κατά τη διάρκεια της τελετής, μετά από τους χαιρετισμούς των δύο Νομαρχών, παρουσιάστηκε η διαρθρωτική δομή λειτουργίας των δύο Νομαρχιών. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Δημάρχου ενός ελληνικού χωριού με το όνομα `Μπελογιάννης`, το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων της Νομαρχίας Φέγερ.

Οι εκπρόσωποι της Ουγγρικής πλευράς τόνισαν το ενδιαφέρον τους για την κατασκευή νέων ξενοδοχείων στην περιοχή τους με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού και του Εμπορίου. Λόγω της ύπαρξης του ποταμού Δούναβη, υπάρχουν δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, ενώ ενδιαφέρον έδειξαν και για την Ελληνική κουζίνα.

Εκ μέρους της Νομαρχίας Αθηνών, προτάθηκε όπως κάθε δύο χρόνια να πραγματοποιείται ένα αθλητικό συμπόσιο, εναλλάξ σε κάθε χώρα, καθώς επίσης και εκδηλώσεις πολιτιστικής – τουριστικής προβολής, όπως φεστιβάλ, εκθέσεις λαϊκής τέχνης, εμπορικές συναλλαγές, γαστρονομία.

Επί της ουσίας, όπως σημειώνει η ΕΞΑ, αναμένεται η υλοποίηση των παραπάνω δράσεων, τόσο από Ελληνικής, όσο και από Ουγγρικής πλευράς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024