Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑΚΕΛ: Το Eurogroup υπεύθυνο για τη μείωση του τουριστικού ρεύματος στην Κύπρο
Κύπρος

ΑΚΕΛ: Το Eurogroup υπεύθυνο για τη μείωση του τουριστικού ρεύματος στην Κύπρο

Ο εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι οι καταστροφικές αποφάσεις του Eurogroup και η προχειρότητα και απάθεια των κυβερνώντων στη διαχείριση των επιπτώσεων, αλλά και στην αξιοποίηση των ευκαιριών για τον τουρισμό, οδήγησε σε μείωση αντί στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Όπως αναφέρει το Inews.com.cy, σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ κ. Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι ο κυριότερος λόγος για τη μείωση του τουριστικού ρεύματος στην Κύπρο, όπως αυτή καταγράφηκε από τον ΚΟΤ, “προέκυψε ως αποτέλεσμα των αρνητικών παρενεργειών των καταστροφικών αποφάσεων Eurogroup- Αναστασιάδη και όχι εξαιτίας της έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού, όπως ο ΔΗΣΥ διά του αναπληρωτή προέδρου του διατείνεται”.

“Αν υπήρχε έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, το 2011 δε θα καταγραφόταν ως η δεύτερη καλύτερη χρονιά στα τουριστικά χρονικά της Κύπρου, με 10% αύξηση σε επισκέπτες και 13% αύξηση σε έσοδα, αλλά ούτε και η πρόσθετη αύξηση το 2012 που έφτασε το 3% στις αφίξεις και 10% στα έσοδα. Κατά συνέπεια, το 2013 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Κύπρο, ενώ ταυτόχρονα με τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή μας δημιουργήθηκαν πρόσθετες ευκαιρίες και δυνατότητες, οι οποίες αξιοποιήθηκαν από άλλους μεσογειακούς ανταγωνιστικούς προορισμούς”, πρόσθεσε.

Ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι οι καταστροφικές αποφάσεις του Eurogroup και η προχειρότητα και απάθεια των κυβερνώντων στη διαχείριση των επιπτώσεων αλλά και στην αξιοποίηση των ευκαιριών για τον τουρισμό, οδήγησε σε μείωση αντί στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

“Αυτό συνέβηκε σε μια οικονομική συγκυρία μάλιστα, όπου η τουρισμός απέκτησε καταλυτικής σημασίας ρόλο στην κυπριακή οικονομία, λόγω του καταστροφικού πλήγματος που δέχτηκαν άλλοι τομείς της οικονομίας. Ως εκ τούτου υπογραμμίζουμε εκ νέου στον ΔΗΣΥ και τους κυβερνώντες ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κυβερνούν εδώ και έξι μήνες και δεν είναι δυνατό να επιχειρούν να συγκαλύψουν τις δικές τους ανεπάρκειες και καταστροφικούς χειρισμούς, με τις απέλπιδες προσπάθειες μετάθεσης των ευθυνών τους σε άλλους, με τρόπο μάλιστα που να συγκρούεται με αδιαμφισβήτητα γεγονότα και δεδομένα”, συμπλήρωσε.

“Άλλωστε”, είπε ο κ. Λουκαϊδης, “με τις δηλώσεις τους, παραδέχονται έμμεσα ότι η Κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει παθητικά τις εξελίξεις στον τουριστικό τομέα, επιχειρώντας αντιδεοντολογικά  και αντιθεσμικά να μετατρέψουν την Πινδάρου σε Υπουργείο Τουρισμού εξαγγέλλοντας σύγκληση σύσκεψης με τους εμπλεκόμενους φορείς για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ως ΑΚΕΛ επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι αυτή μπορεί να εφαρμόζεται κατά ανάλογο τρόπο που έπραξε η προηγούμενη κυβέρνηση με την περσινή απόφαση για διεύρυνση της χρονικής περιόδου ισχύος της στη ρωσική αγορά”.

“Δε θα πρέπει όμως να γίνεται με τρόπο που να επηρεάζει αρνητικά τον εθνικό μας αερομεταφορέα, αφού σε διαφορετική περίπτωση κάτι τέτοιο θα του δώσει τη χαριστική βολή. Εκτός κι αν σε αυτό στοχεύει ο ΔΗΣΥ. Ως ΑΚΕΛ επαναλαμβάνουμε τη βούληση μας να συμβάλουμε με ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στην τουριστική βιομηχανία μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες συμβολής τους στην κυπριακή οικονομία. Για παράδειγμα, μέτρα αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος όπως η εργοδότηση Κυπρίων αλλά και η περαιτέρω αξιοποίηση των πολεοδομικών κινήτρων που δόθηκαν πριν τρία χρόνια για την ξενοδοχειακή βιομηχανία, θα μπορούσαν να συμβάλουν καθοριστικά όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την τόνωση της ανάπτυξης”, κατέληξε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024