Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και Mobile'Πανβρώμικο' ξενοδοχείο χάνει μήνυση εναντίον της Tripadvisor
Ξενοδοχεία

'Πανβρώμικο' ξενοδοχείο χάνει μήνυση εναντίον της Tripadvisor

Δικαστής στις ΗΠΑ αποφάσισε ότι η αναφορά ξενοδοχείου σε λίστα των 'Πιο Βρώμικων Ξενοδοχείων για το 2011' στο site TripAdvisor δεν είναι δυσφήμηση, διότι είναι προφανές ότι η λίστα απλώς ανακοινώνει τις απόψεις του χρηστών.

Το 6η Εφετείο των ΗΠΑ απέρριψε αίτηση του πρώην ιδιοκτήτη του Grand Resort Hotel & Convention Center στο Pigeon Forge του Tennessi, για να αποκαταστήσει σε δίκη συκοφαντία εναντίον του από την ιστοσελίδα TripAdvisor.

Η δικαστής Karen Nelson Moore αποφάσισε ότι η αναφορά του εν λόγω ξενοδοχείου στη λίστα των “Πιο Βρώμικων Ξενοδοχείων για το 2011” δεν είναι δυσφήμηση, διότι είναι προφανές ότι η λίστα απλώς ανακοινώνει τις απόψεις του χρηστών της TripAdvisor.

“Πρώτον, η χρήση από την TripAdvisor της λέξης ‘βρομερότερων’ είναι ρητορική υπερβολή” δήλωσε η δικαστής. “Δεύτερον, η γενική εικόνα του καταλόγου των ‘Πιο Βρώμικων ξενοδοχείων για το 2011’ σε δίνει οποιαδήποτε εντύπωση ότι η TripAdvisor υποστήριξε σοβαρα ότι το Grand Resort είναι όντως το πιο βρώμικο ξενοδοχείο στις ΗΠΑ”.

Ο τότε ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Kenneth M. Seaton είχε προχωρήσει σε μήνυση της TripAdvisor το 2011. Κατηγόρησε την ιστοσελίδα για δυσφήμηση και ότι απεικόνιζε την επιχείρησή του με τρόπο που θα μπορούσε να απομακρύνει τους πελάτες. ο δικαστής Thomas W. Phillips στο Νόξβιλ απέρριψε τις αξιώσεις αυτές τον Αύγουστο του 2012. Το ξενοδοχείο έκλεισε στα τέλη του 2012 και πωλήθηκε σε εταιρεία συμμετοχών.

Η Alison Croyle, εκπρόσωπος της TripAdvisor, χαιρέτησε ικανοποιημένη την απόφαση του δικαστηρίου, “δεδομένου ότι συνεχίζει να προστατεύει τις απόψεις των καταναλωτών στο διαδίκτυο”.

Η TripAdvisor συγκεντρώνει σε λίστες τις καλύτερες και τις χειρότερες εντυπώσεις πελατών και περιλαμβάνει σχόλιά τους για διάφορα μέρη. “Οι κατάλογοι αυτοί είναι κάτι σύνηθες στο Internet – όπως είναι λίστες για τους πιο αξιόπιστους, πιο όμορφους ή πιο χαζούς ανθρώπους- και ένας αναγνώστης με κοινό νου αντιλαμβάνεται ότι η τοποθέτηση σε μια τέτοια λίστα δεν αποτελεί γεγονός”, δήλωσε η δικαστής Moore.

Σχόλιο από ανώνυμο επισκέπτη ανέφερε: “Αν ψάχνετε για ένα ξενοδοχείο με φτυσίματα από μασημένο ταμπάκο στους διαδρόμους, αράχνες να υφαίνουν ιστούς σε κάθε γωνιά του δωματίου σας, χαλιά τόσο βρώμικα που δε θέλετε να αφήσετε ούτε τις αποσκευές σας κάτω -πόσο μάλλον να περπατήσετε χωρίς παπούτσια- τότε μείνετε στο The Grand Resort”.

Η δικαστής Moore ανέφερε το παραπάνω σχόλιο, αλλά και άλλα στη λίστα ως απόδειξη ότι η TripAdvisor δε χρησιμοποιούσε κάποια επιστημονική μέθοδο για να καθορίσει ποια ξενοδοχεία ήταν στην πραγματικότητα τα πιο βρώμικα της χώρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024