Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑναγκαία η θαλάσσια σύνδεση με Ίμβρο, Τένεδο και Τσανάκαλε

Αναγκαία η θαλάσσια σύνδεση με Ίμβρο, Τένεδο και Τσανάκαλε

Την ανάγκη θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης και Ίμβρου, Τενέδου και Τσανάκαλε υπογράμμισαν αντιπρόσωποι φορέων τους σε συνάντηση που πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες στην Αλεξανδρούπολη, με την συμμετοχήτου υφυπουργού […]

Την ανάγκη θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης και Ίμβρου, Τενέδου και Τσανάκαλε υπογράμμισαν αντιπρόσωποι φορέων τους σε συνάντηση που πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες στην Αλεξανδρούπολη, με την συμμετοχή<...>του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, και το δήμαρχο της πόλης, κ. Γιώργο Αλεξανδρή.

Όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης “σταδιακά υλοποιούνται οι δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει οι δύο πλευρές με τις επαφές της μικτής διυπουργικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Τουρκίας Τουντσέρ Καγιαλάρ. Σκοπός μιας θαλάσσιας σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης με τις περιοχές αυτές είναι η ανάπτυξη του εμπορίου και του τουρισμού.”Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι η έγκριση της τουρκικής πλευράς για να προχωρήσουμε και πρακτικά στην δρομολόγηση της σχετικής σύνδεσης”, εξήγησε ο υφυπουργός.

«Η διασυνοριακότητα των περιοχών μας, δίνει τη δυνατότητα και το πλεονέκτημα της συνεργασίας. Κρατάμε την ιστορική μνήμη, αλλά προχωράμε μπροστά για την ευημερία των πολιτών τους οποίους υπηρετούμε», ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Γιώργος Αλεξανδρής, ευχόμενος να έχει αίσιο τέλος η προσπάθεια της θαλάσσιας σύνδεσης και να ξεπεραστούν τα μικροπροβλήματα που υπάρχουν.

Την επιθυμία του να προχωρήσουν σύντομα οι δύο πλευρές στη δημιουργία της θαλάσσιας σύνδεσης, με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας των γειτονικών περιοχών, σε οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο εξέφρασε τέλος ο δήμαρχος της Ίμβρου, κ. Χαλί Ρουστού Αγκά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024