Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνακηρύσσεται το πρόγραμμα ‘Οι δρόμοι της ελιάς’ πέμπτο Πολιτιστικό Οδοιπορικό της Unesco

Ανακηρύσσεται το πρόγραμμα ‘Οι δρόμοι της ελιάς’ πέμπτο Πολιτιστικό Οδοιπορικό της Unesco

Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων για τη στήριξη του προγράμματος “Οι δρόμοι της ελιάς” θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Γενικού Διευθυντή της Unesco Koichiro Matsuura, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος […]

Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων για τη στήριξη του προγράμματος “Οι δρόμοι της ελιάς” θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του<...> Γενικού Διευθυντή της Unesco Koichiro Matsuura, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Unesco και τον Πρέσβη μας Βασίλη Βασιλικό με τη στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργού Aκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως είχε ανακοινωθεί στο τέλος του Οκτωβρίου στο Παρίσι θα ανακηρυχθεί το πρόγρμμα ‘οι δρόμοι της Ελιάς’ κατ` αντιστοιχία του ‘δρόμοι του μεταξιού’, σε πέμπτη Πολιτιστική διαδρομή της Unesco.

Οι εκδηλώσεις που θα γίνουνθα περιλαμβάνουν:

  • Παρουσίαση του προγράμματος “Οι δρόμοι της ελιάς”.
  • Χορευτικό πρόγραμμα με θεματική εμπνευσμένη από τον πολιτισμό της ελιάς.
  • Μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα με αντιπροσωπευτικά είδη μουσικής από τις χώρες της Μεσογείου.

Επίσης, ο ΕΟΤ ανακοίνωσε την αναχώρηση από την έδρα της Unesco στο Παρίσι στις 31 Οκτωβρίου 2003 του 5ου Πολιτιστικού Οδοιπορικού “Οι δρόμοι της ελιάς” που οργανώνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας και περιλαμβάνει στη διαδρομή όλες τις χώρες της Μεσογείου και μεταφορά του μηνύματος “πολιτισμός και βιώσιμη ανάπτυξη , διάλογος και ειρήνη ανάμεσα στους λαούς της Μεσογείου” σ` όλες τις χώρες από τις οποίες διέρχεται .

Στις 30 Οκτωβρίου το πρόγραμμα “Οι δρόμοι της ελιάς” θα παρουσιαστεί και στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia στην Θεσσαλονίκη και το οποίο συνοδεύεται με κείμενο σε έξι κύριες γλώσσες.

Ήδη το πρόγραμμα παρουσιάστηκε με πρωτοβουλία του ΕΟΤ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και έτυχε της πλήρης υποστήριξης, όπως και στο ICOMOS, που ήδη το αποδέχθηκε και προγραμμάτισε με τον ΕΟΤ αντίστοιχες ενέργειες . Υπενθυμίζεται, ότι η πρωτοβουλία για τους “Δρόμους της ελιάς” οφείλεται στον πρόεδρο του ΕΟΤ Γιάννη Πατέλλη μετά από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη το Σεπτέμβριο 2002 στη Μεσσηνία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024