Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνάπτυξη των αναπτυσσόμενων χωρών μέσω του τουρισμού

Ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων χωρών μέσω του τουρισμού

O Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ΠΟΤ, μετά και το συνέδριο του ICAO στο Μόντρεαλ, κάλεσε όλους τους ειδικούς του ICAO να προωθήσουν με τις ενέργειες τους δύο σημαντικές αλλαγές στη διεθνή κοινότητα, την καταπολέμηση της φτώχειας μέσω του τουρισμού και την απλοποίηση των διαδικασιών επιβίβασης, σχετικά με…

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ΠΟΤ, μετά και το συνέδριο του ICAO στο Μόντρεαλ, κάλεσε όλους τους ειδικούς του ICAO να προωθήσουν<...> με τις ενέργειες τους δύο σημαντικές αλλαγές στη διεθνή κοινότητα, την καταπολέμηση της φτώχειας μέσω του τουρισμού και την απλοποίηση των διαδικασιών επιβίβασης, σχετικά με την ασφάλεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (WTO), στην προσπάθεια του να βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη των φτωχότερων χωρών, ζήτησε τη λήψη μέτρων, ώστε να υποστηριχθούν οικονομικά υπηρεσίες σε αυτές τις χώρες, που απευθύνονται στην εν δυνάμει τουριστική αγορά τους, από χώρες ανεπτυγμένες.

Μάλιστα, ο WTO τώρα μελετά με τον ICAO τους τρόπους τουριστικής ανάπτυξης, που ακολουθούν οι χώρες, ώστε να επεκταθούν αυτές οι ενέργειες και στο διεθνή χώρο, αφού και οι αναπτυσσόμενες χώρες είναι κοινωνικά και πολιτικά ίσες με τις άλλες χώρες στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων.

Και πιο συγκεκριμένα, ο WTO πιστεύει ότι “και οι φτωχές χώρες πρέπει να αντιμετωπίζονται επί ίσους όρους με τις Ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, όσον αφορά στη νομοθεσία και στην οικονομική υποστήριξη, που λαμβάνουν”.

Ο κ. Geoffrey Lipman, σύμβουλος στη γενική γραμματεία του WTO δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος ενίσχυσης της οικονομίας μιας χώρας από το να μεταχειρίζεσαι σωστά τον τουρισμό.

Και για αυτό λόγο ο Οργανισμός στρέφει την προσοχή όλων στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών – τουριστών, και συνεπώς στο θέμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, που απειλεί όλες τις χώρες σήμερα, ανεξάρτητα από τον βαθμό ανάπτυξης τους. Και σε αυτή τη προσπάθεια μπορούν να συνδράμουν οι Αρχές Τουρισμού όλων των χωρών ανεξαιρέτως.

Έτσι, ο WTO καλεί όλες τις χώρες να εκμεταλλευτούν σωστά τις τεχνολογικές εξελίξεις και το ανθρώπινο δυναμικό τους, ώστε να κάνουν πιο ασφαλείς τις μεταφορές των τουριστών, να μειώσουν το κόστος των μεταφορών τους, και γενικώς να διευκολύνουν τα άτομα εκείνα, που θέλουν να ταξιδέψουν έξω από τα σύνορα της χώρας τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024