Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑναθεωρημένα πρωτόκολλα για τα ταξίδια στην Κύπρο από τις 10 Μαΐου
Κύπρος

Αναθεωρημένα πρωτόκολλα για τα ταξίδια στην Κύπρο από τις 10 Μαΐου

Οι ταξιδιώτες για Κύπρο, οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν λάβει όλες τις απαιτούμενες δόσεις οποιουδήποτε εγκεκριμένου εμβολίου, εξαιρούνται από τη διαδικασία υποβολής σε εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού ανεξαρτήτως της κατηγοριοποίησης της χώρας αναχώρησής τους.

Η Κύπρος έδωσε στη δημοσιότητα τα νέα, αναθεωρημένα πρωτόκολλα για ταξίδια στη χώρα, τα οποία ισχύουν ήδη από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Παρά το γεγονός, ότι o εμβολιασμός δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για διενέργεια οποιουδήποτε ταξιδίου, έχει αποφασισθεί, ότι άτομα που ταξιδεύουν από τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΕΟΧ (συμπεριλαμβανομένων της Νορβηγίας και της Ισλανδίας), καθώς επίσης και από τις χώρες: Αίγυπτο, Αρμενία, Γεωργία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Ισραήλ, Καναδά, Κατάρ, Κουβέιτ, Λευκορωσία, Λίβανο, Μπαχρέιν, Ουκρανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Σερβία μπορούν να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ως πρόσθετο μέσο διευκόλυνσης για την πραγματοποίηση του ταξιδίου τους για Κύπρο.

Η Κύπρος για σκοπούς πραγματοποίησης ταξιδίου αποδέχεται όλα τα εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) εμβόλια, καθώς επίσης και το εμβόλιο Sputnik V.

Οι ταξιδιώτες για Κύπρο, οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν λάβει όλες τις απαιτούμενες δόσεις οποιουδήποτε εγκεκριμένου εμβολίου, εξαιρούνται από τη διαδικασία υποβολής σε εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού ανεξαρτήτως της κατηγοριοποίησης της χώρας αναχώρησής τους. Επιπλέον, δε θα υποχρεώνονται σε αυτοπεριορισμό στον προορισμό, ακόμη και στην περίπτωση που θεωρηθούν στενή επαφή ενός θετικού κρούσματος κορονοϊού. Τα πιο πάνω ισχύουν από την ημερομηνία που έχει ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό τους σχήμα, δηλαδή έχουν λάβει όλες τις απαιτούμενες δόσεις, με εξαίρεση το εμβόλιο Johnson & Johnson, όπου τα πιο πάνω θα ισχύουν δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση του.

Covid-19 Protocol

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024