Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑναθεωρημένα πρωτόκολλα για ταξίδια στην Κύπρο
Τουριστική πολιτική

Αναθεωρημένα πρωτόκολλα για ταξίδια στην Κύπρο

Οι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος μπορούν πλέον να αποδεσμευθούν νωρίτερα των 14 ημερών, με αρνητική μοριακή εξέταση (PCR test) την 7η ημέρα.

H Κύπρος εξακολουθεί να ακολουθεί το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης, το οποίο είναι εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Επομένως, μόνο οι χώρες που δεν περιλαμβάνονται στους καταλόγους του ECDC, θα αξιολογούνται ξεχωριστά από την Κυπριακή Κυβέρνηση.

  • Όσοι ταξιδεύουν από χώρες που περιλαμβάνονται στην ‘Πράσινη” κατηγορία δε χρειάζεται να επιδείξουν αρνητικό μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού όταν ταξιδεύουν στην Κύπρο. Χρειάζονται μόνο να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις.
  • Όσοι ταξιδεύουν από χώρες που περιλαμβάνονται στην “Πορτοκαλί” κατηγορία θα πρέπει απαραίτητα να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, εντός 72 ωρών πριν την πτήση αναχώρησης για Κύπρο, σε πιστοποιημένο κέντρο εξέτασης και να αναρτήσουν αρνητικό πιστοποιητικό της εξέτασης στην πλατφόρμα Cyprus Flight Pass. Εξαιρούνται από την υποχρέωση τεστ παιδιά κάτω των 12 ετών. Όλοι οι ταξιδιώτες, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις.
  • Όσοι ταξιδεύουν από χώρες που περιλαμβάνονται στην “Κόκκινη” κατηγορία, θα πρέπει απαραίτητα να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε πιστοποιημένο κέντρο εξέτασης εντός 72 ωρών πριν την πτήση αναχώρησης για Κύπρο και να αναρτήσουν αρνητικό πιστοποιητικό της εξέτασης στην πλατφόρμα Cyprus Flight Pass. Επίσης, με την άφιξή τους στην Κύπρο θα πρέπει με δικά τους έξοδα να υποβληθούν εκ νέου σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 30 ευρώ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και στα 32 ευρώ στο Αεροδρόμιο Πάφου. Τα αποτελέσματα της εξέτασης θα είναι διαθέσιμα εντός 3 ωρών και θα αποσταλούν στον ταξιδιώτη με SMS μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο. Εξαιρούνται από την υποχρέωση τεστ παιδιά κάτω των 12 ετών. Όλοι ανεξαιρέτως οι ταξιδιώτες, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις.
  • Πρόσωπα που ταξιδεύουν από χώρες που περιλαμβάνονται στη “Γκρι” κατηγορία χρειάζεται να υποβληθούν σε μοριακή εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού σε πιστοποιημένο εργαστήριο, εντός 72 ωρών πριν την πτήση αναχώρησης για Κύπρο, και να αναρτήσουν αρνητικό πιστοποιητικό της εξέτασης στην πλατφόρμα Cyprus Flight Pass. Επιπρόσθετα με την άφιξη τους στην Κυπριακή Δημοκρατίας θα πρέπει είτε να παραμείνουν σε καθεστώς υποχρεωτικού αυτοπεριορισμού/καραντίνας για 14 ημέρες, είτε να παραμείνουν σε καθεστώς υποχρεωτικού αυτοπεριορισμού/καραντίνας για 10 ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι, κατά την 10η ημέρα, με δικά τους έξοδα, θα υποβληθούν εκ νέου σε μοριακή εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού. Το αποτέλεσμα της εξέτασης πρέπει να υποβληθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση monada@mphs.moh.gov.cy. Εξαιρούνται από την υποχρέωση τεστ παιδιά κάτω των 12 ετών. Όλοι οι ταξιδιώτες, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις.

COVID-19 – Πρωτόκολλο προορισμού, Κύπρος, τελευταία ενημέρωση 14 Απριλίου 2021

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024