Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑναθεωρημένο πρωτόκολλο για ταξίδια στην Κύπρο
Κύπρος

Αναθεωρημένο πρωτόκολλο για ταξίδια στην Κύπρο

Όσοι ταξιδεύουν από χώρες που περιλαμβάνονται στην 'πράσινη' κατηγορία δε χρειάζεται να επιδείξουν αρνητικό μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού όταν ταξιδεύουν στην Κύπρο. Χρειάζονται μόνο να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα τα αναθεωρημένα πρωτόκολλα που απαιτούνται για να εισέλθει κάποιος στη χώρα. Πριν την επιβίβασή τους, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προσκομίζουν την “Κυπριακή Κάρτα Επιβίβασης – Cyprus Flight Pass”. Θερμομέτρηση των ταξιδιωτών ενδέχεται να λάβει χώρα πριν την επιβίβαση. Ακόμη, είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Έχει αποφασισθεί, ότι πιστοποιητικό εμβολιασμού, ως πρόσθετο μέσο διευκόλυνσης για την πραγματοποίηση ενός ταξιδίου, θα γίνεται αποδεκτό μόνο από άτομα που ταξιδεύουν από συγκεκριμένες χώρες. Οι ημερομηνίες εφαρμογής της πιο πάνω απόφασης ενδέχεται να διαφέρουν για κάθε χώρα, επομένως συστήνεται, όπως οι ταξιδιώτες ακολουθούν τις επίσημες οδηγίες που εκδίδει η Κυπριακή Κυβέρνηση.

Οι ταξιδιώτες που μπορούν να πιστοποιήσουν, ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως με εγκεκριμένα εμβόλια, εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής σε εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού πριν το ταξίδι τους για Κύπρο. Επιπλέον δε θα υποχρεώνονται σε αυτοπεριορισμό κατά την άφιξη τους. Σημειώνεται, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί το δικαίωμα πραγματοποίησης δειγματοληπτικού ελέγχου όλων των επιβατών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν εμβολιαστεί, οποιασδήποτε εισερχόμενης πτήσης. Όσον αφορά τα ισχύοντα πρωτόκολλα στον προορισμό, αυτά πρέπει να εφαρμόζονται από όλους ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολιασμένων ατόμων.

Πριν την πραγματοποίηση του ταξιδίου για Κύπρο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αναρτήσουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα Cyprus Flight Pass αντίγραφο του πιστοποιητικού εμβολιασμού (στα αγγλικά) και να υποβάλουν συγκεκριμένες πληροφορίες σε σχέση με τον εμβολιασμό τους. Η επαλήθευση της γνησιότητας του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των υπηρεσιών ελέγχου των συνόρων στη χώρα αναχώρησης. Σε περίπτωση υποβολής ψευδών πληροφοριών, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ταξιδιώτης και σε αυτήν την περίπτωση, θα υπόκειται σε κυρώσεις κατά την άφιξη στην Κύπρο.

COVID19 Protocol

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024