Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑναθεώρηση της ταξιδιωτικής οδηγίας για Αίγυπτο και Ιορδανία
Τουριστική πολιτική

Αναθεώρηση της ταξιδιωτικής οδηγίας για Αίγυπτο και Ιορδανία

Αναθεωρήθηκε το κείμενο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ενημερώνει τους τουρίστες για την κατάσταση στην Αίγυπτο και την Ιορδανία. Οι τρομοκρατικές απειλές είναι πολύ πιθανές και στις δύο αυτές χώρες.

Σε αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών του για την Αίγυπτο και την Ιορδανία προχώρησε την παραμονή των Χριστουγέννων το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να λάβουν σοβαρά υπόψη τις απειλές που υφίστανται από τρομοκρατικές οργανώσεις και θυμίζοντας τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένης της έκρηξης σε καθεδρικό ναό των κοπτών, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται στο διπλωματικό προσωπικό να ταξιδεύει στην Δυτική Έρημο και τη χερσόνησο του Σινά έξω από το παραθαλάσσιο θέρετρο του Sharm El-Sheikh. Επίσης, οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια σε αυτές τις περιοχές. Τονίζει επίσης ότι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας.
 
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε επίσης τους πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται, ταξιδεύουν ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ιορδανία ότι υπάρχει απειλή να διαπραχθούν νέες τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα, έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις στο βασίλειο.
 
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι “οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι, στο στόχαστρο των τελευταίων επιθέσεων έχουν μπει στόχοι αμερικανικών αλλά και ιορδανικών συμφερόντων. Στις 18 Δεκεμβρίου, 10 άτομα, μεταξύ των οποίων μια καναδή τουρίστρια και επτά αξιωματικοί της ασφάλειας της Ιορδανίας, σκοτώθηκαν σε μια τουριστική περιοχή στο Karak, 130 χιλιόμετρα νότια του Αμμάν. Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ενόπλων και δυνάμεων της Ιορδανίας σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή δύο ημέρες αργότερα.” 
 
Οι ταξιδιώτες προς την Ιορδανία θα πρέπει να αποφεύγουν τα σύνορα της χώρας με τη Συρία και το Ιράκ με δεδομένη την συνεχιζόμενη απειλή των διασυνοριακών επιθέσεων. Επιπλέον, ενημερώνει ότι οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να εκφράζουν ενδιαφέρον για επίθεση σε εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, και άλλα πολυσύχναστα μέρη της χώρας.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024