Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑνεστάλησαν οι πτήσεις στο Αεροδρόμιο της Μανίλα λόγω ηφαιστείου
Αεροδρόμια

Ανεστάλησαν οι πτήσεις στο Αεροδρόμιο της Μανίλα λόγω ηφαιστείου

Tο ηφαίστειο Taal που εξερράγη βρίσκεται στην επαρχία Batangas, 60 χλμ. από την πρωτεύουσα της χώρας, Μανίλα.

Οι αερολιμενικές αρχές στις Φιλιππίνες ανέστειλαν τις πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Μανίλας Ninoy Aquino International Airport, καθώς το ηφαίστειο Taal στην επαρχία Batangas, 60 χλμ. από την πρωτεύουσα, εκτόξευσε μια γιγαντιαία στήλη καπνού. Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το ηφαίστειο εκτόξευσε μια στήλη τέφρας σε ύψος ενός χιλιομέτρου συνοδευόμενη από δυνατούς ήχους και δονήσεις, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για μια έκρηξη εντός εβδομάδων.

“Όλες οι πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ninoy Aquino ανεστάλησαν προσωρινά εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από το ηφαίστειο Taal”, ανακοίνωσε στο Twitter η αρχή του Διεθνούς Αεροδρομίου της Μανίλας.

Οι επιβάτες κλήθηκαν να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες για λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα των πτήσεων.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων αύξησε στο 3 το επίπεδο συναγερμού -με ανώτατο επίπεδο το 5- ενώ οι αρχές της χώρας διέταξαν την απομάκρυνση περίπου 8.000 κατοίκων από την περιοχή.

Από το διεθνές αεροδρόμιο των Φιλιππίνων περνούν πάνω από 45 εκατ. επιβάτες το χρόνο και εξυπηρετεί περίπου 60 αεροπορικές εταιρείες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024