Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνοιχτά τα σύνορα της Αυστραλίας για τους πλήρως εμβολιασμένους από 21/2/2022
Ταξιδιωτική οδηγία

Ανοιχτά τα σύνορα της Αυστραλίας για τους πλήρως εμβολιασμένους από 21/2/2022

Η απόφαση έρχεται σχεδόν δύο χρόνια μετά την επιβολή περιορισμών, οι οποίοι συγκαταλέγονταν στους πιο αυστηρούς στον κόσμο.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει ξανά τα σύνορά της σε όλους τους ξένους τουρίστες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι για τον COVID-19 από την 21η Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Scott Morrison.

Η απόφαση έρχεται σχεδόν δύο χρόνια μετά την επιβολή περιορισμών, οι οποίοι συγκαταλέγονταν στους πιο αυστηρούς στον κόσμο. Τα σύνορα είχαν κλείσει σχεδόν για τους πάντες από τον Μάρτιο του 2020 και οι Αυστραλοί δεν μπορούσαν να αφήσουν τη χώρα.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ξεκίνησε διαδικασία χαλάρωσης των περιορισμών και ανοίγματος των συνόρων κατά φάσεις στα τέλη της περασμένης χρονιάς, επιτρέποντας την είσοδο αρχικά σε μετανάστες εργαζόμενους υψηλού επιπέδου εξειδίκευσης, ξένους φοιτητές και λιγοστούς τουρίστες. και αυτό μόνο όταν η πολιτική “COVID-Zero” που ακολουθούσε αποδείχθηκε ανεφάρμοστη με την έλευση της μετάλλαξης “Όμικρον”.

“Αν είσαστε πλήρως εμβολιασμένοι, ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε ξανά στην Αυστραλία”, δήλωσε ο κ. Morrison κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Διευκρίνισε ότι οι αυστραλιανές αρχές “θα ξανανοίξουν τα σύνορα σε όλους τους κατόχους θεωρήσεων διαβατηρίου από την 21η Φεβρουαρίου”.

Ο Philip Goh, περιφερειακός διευθυντής της IATA για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού σχολίασε σχετικά: “Η σημερινή ανακοίνωση της αυστραλιανής κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορά της σε όλους τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τις 21 Φεβρουαρίου 2022 χαιρετίζεται ιδιαίτερα από την κοινότητα των αεροπορικών εταιρειών και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού ήταν πολύ προσεκτική στην προσέγγισή της στους συνοριακούς περιορισμούς μέχρι στιγμής, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε αυξανόμενη δυναμική προς τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών – στις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και σε κάποιο βαθμό τη Νέα Ζηλανδία. Προτρέπουμε τις άλλες κυβερνήσεις σε Ασία-Ειρηνικό να εξετάσουν παρόμοια περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στα σύνορά τους, ώστε να μπορέσουν οι αεροπορικές επιχειρήσεις να επιταχύνουν την τόσο αναγκαία ανάκαμψη και να αποφέρουν τα μέγιστα οφέλη στις οικονομίες τους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024