Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΆνοιξε το Εθνικό Μουσείο του Καζακστάν στην Αστάνα
Πολιτισμός

Άνοιξε το Εθνικό Μουσείο του Καζακστάν στην Αστάνα

Τα εγκαίνια του μουσείου έγιναν από τον ίδιο τον Πρόεδρο της χώρας κ. Νursultan Nazarbayev καθώς η χώρα δεν διέθετε ανάλογο μουσείο μέχρι τώρα. Το Μουσείο είναι άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένο δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα μέσα από οθόνες αφής να γνωρίσει την ιστορία της χώρας.

Έστω και αν έχετε ταξιδέψει αρκετές φορές στο Καζακστάν και έχετε επισκεφθεί τη νέα του πρωτεύουσα την Αστάνα, πάντα κάτι καινούργιο θα σας εντυπωσιάσει.
Η πόλη κάθε 6 Ιουλίου γιορτάζει την Ημέρα της, την Astana Day, και φέτος ακριβώς αυτή την γιορτινή ημέρα άνοιξε και τις πύλες του το Εθνικό Μουσείο του Καζακστάν. Το γεγονός γιορτάστηκε με την παρουσία υψηλών καλεσμένων από όλο τον κόσμο και διεθνών δημοσιογράφων. Τα εγκαίνια του Μουσείου έγιναν από τον ίδιο τον Πρόεδρο της χώρας κ. Νursultan Nazarbayev ο οποίος τόνισε στην ομιλία του ότι κάθε χρόνο στην Ημέρα της Αστάνα το κράτος του Καζακστάν θα κάνει ένα ‘δώρο’ στην πόλη, και έτσι φέτος είναι το Εθνικό Μουσείο του Καζακστάν, ένα θαυμάσιο δείγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Σε μια έκταση 74.000 τμ, η οποία είναι χωρισμένη σε 14 υποεκθέσεις, ο επισκέπτης βρίσκει εκθέματα από την Ανεξαρτησία του Καζακστάν, από τις εθνολογικές ρίζες του λαού, από μοντέρνα τέχνη, και άλλες συλλογές. Φυσικά, το Μουσείο είναι άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένο δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα μέσα από οθόνες αφής να γνωρίσει την ιστορία της χώρας.


Ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου του Καζακστάν κος Darkhan Mynbay

Ηδη το μουσείο έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με το Russian Museum of Ethnography και το Rosizo Russian State Museum and Exhibition Centre, ενώ στα εγκαίνια του παραβρέθηκαν οι διευθυντές πολλών μουσείων από τη Ρωσία, την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Μεγ. Βρετανία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν, και τη Μογγολία.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί αρχικά στο δρόμο του Μεταξιού μιας και ήδη σχεδιάζεται το πρόγραμμα “Journey along the Silk Road” που σύντομα θα βρίσκεται στη διάθεση των επισκεπτών. Όπως μας δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου κ. Darkhan Mynbay στόχος είναι να υπάρχουν και αρκετές προσωρινές εκθέσεις σε συνεργασία με άλλα μουσεία, εκθέσεις ειδικά για παιδιά, χώροι όπου θα αναπαλαιώνονται αντικείμενα, και φυσικά μια μεγάλη βιβλιοθήκη όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να διαβάζουν βιβλία, μαζί με ένα χώρο όπου θα έχουν πρόσβαση στο Internet.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024