Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑντιδράσεις από την απώλεια του συνεδρίου της ABTA

Αντιδράσεις από την απώλεια του συνεδρίου της ABTA

Αντιδράσεων συνέχεια για το θέμα ακύρωσης του συνεδρίου της ABTA στην Αθήνα, με τουριστικούς φορείς αλλά και αντιπολίτευση να ζητούν διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν αυτή την αρνητική για τον ελληνικό τουρισμό εξέλιξη…

Αντιδράσεων συνέχεια για το θέμα ακύρωσης του συνεδρίου της ABTA στην Αθήνα, με τουριστικούς φορείς αλλά και αντιπολίτευση να ζητούν διερεύνηση<...>των αιτιών που προκάλεσαν αυτή την αρνητική για τον ελληνικό τουρισμό εξέλιξη.

“Είναι απορίας άξιο πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να μας ενημερώσουν για το θέμα!” Αυτό αναφέρει στο TravelDailyNews ο αντιπρόεδρος του HAPCO και γενικός γραμματέας του EFAPCO κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης και συνεχίζει: “Η διακοπή λειτουργίας του Athens CVB σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην ηγεσία του τουρισμού, δημιούργησαν αρνητικό κλίμα”. Επίσης σύμφωνα με τον κ. Καπλανίδη, το υψηλό κόστος που κατά άλλους ήταν 400 χιλ. ευρώ και κατά άλλους 750 χιλ. ευρώ έπρεπε να μοιραστεί και να μην ζητηθεί από ένα και μόνο φορέα.

Παράλληλα, ένας άνθρωπός που μεταξύ άλλων διεκδίκησε αυτό το συνέδριο είναι ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Πατέλλης. “Μετά από πολύ κόπο και έντονες προσπάθειες η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ένα συνέδριο που θα της έδινε τεράστια ώθηση, καθώς δεν είναι λίγο να φιλοξενείς 2.500 tour operators μίας πολύ σημαντικής αγοράς, όπως είναι αυτή της Μεγ. Βρετανίας.

Δυστυχώς χάσαμε αυτή τη δυνατότητα”. Αναφορικά με τις σημαντικότερες αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ο κ. Πατέλλης επισημαίνει: “Η εμπλοκή του Athens CVB σε συνδυασμό με την άρση της λειτουργίας του δημιούργησαν μεγάλα ερωτηματικά στους `Αγγλους. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποιος που να ξέρει καλά αγγλικά(!) και να επικοινωνεί μαζί τους λειτούργησε αποτρεπτικά και μας εκθέτει σαν χώρα και σαν προορισμό”. Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ επισημαίνει ότι είχαν σταλεί 5 επιστολές με τις οποίες οι `Αγγλοι έκαναν λόγο για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, αλλά μάλλον δεν πήραν ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις ή δεν είδαν το πρόβλημα στο συντονισμό να επιλύεται.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεράσιμος Φωκάς κάνει λόγο για δυσάρεστη εξέλιξη ενώ επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας εθνικού κέντρου προσέλκυσης συνεδρίων με συνδυασμένες προσπάθειες του κράτους αλλά και ιδιωτικών φορέων.

Αποκαλυπτικός ωστόσο ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΟΕΣ κ. Τάσος Κούμανης, ο οποίος μιλάει για μεγάλες ευθύνες εκ μέρους του προέδρου του Athens CVB κ. Γιάννη Ευαγγέλου ο οποίος ακολούθησε κακούς χειρισμούς. “…οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε κακούς χειρισμούς του προέδρου του CVB και των σημαντικών διαφορών που δημιουργήθηκαν με τη διευθύντρια του CVB κυρία Κάλη Τραυλός”, αναφέρει ο κ. Τάσος Κούμανης και συνεχίζει: “…η κυρία Τραυλός από όταν απολύθηκε, θέλησε να κάνει ζημιά”. Αναφορικά με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΣΕΟΕΣ δηλώνει άγνοια και επισημαίνει ότι σε ένα φορέα ο πρόεδρος έχει όλη την ευθύνη και πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια θα έπρεπε να έχει λάβει τα μέτρα του.

“Είχαμε κανονίσει τα πάντα! Εκπρόσωποι του ABTA είχαν έρθει και είχαν ενθουσιαστεί από τις εγκαταστάσεις” επισημαίνει η κυρία Λένια Κοντοπούλου, διευθύντρια του τμήματος συνεδρίων του Μεγάρου Μουσικής, το οποίο και θα φιλοξενούσε το συνέδριο. “Είχαν κλειστεί όλες οι αίθουσες! Είναι άσχημο για τη χώρα μας να μην επιδεικνύουμε επαγγελματική αντιμετώπιση”. Και συμπληρώνει: “…είναι καλό στο μέλλον να αποφεύγονται τέτοια προβλήματα”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024