Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑπαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην Τυνησία
Προορισμός

Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην Τυνησία

Απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα κύρηξαν οι αρχές της Τυνησίας σε όλη την χώρα, έπειτα από πολλές ημέρες μιας κοινωνικής αναταραχής που ξεκίνησε από τις φτωχές κεντρικές περιοχές της χώρας για να επεκταθεί σε πολλές πόλεις της, με λεηλασίες και καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα (από τις 8 το απόγευμα έως τις 5 τα ξημερώματα) κήρυξαν οι αρχές της Τυνησίας από σήμερα σε όλη τη χώρα, έπειτα από πολλές ημέρες μιας κοινωνικής αναταραχής που ξεκίνησε από τις φτωχές κεντρικές περιοχές της χώρας για να επεκταθεί σε πολλές πόλεις της, με λεηλασίες και καταστροφές σε δημόσια αλλά και ιδιωτικά κτίρια.

Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη, με εξαιρέσεις τις περιπτώσεις επείγουσας ιατρικής ανάγκης και τα πρόσωπα που εργάζονται τη νύκτα, διευκρίνισε το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, το οποίο κάλεσε όλους τους πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας και ανέφέρεε ότι η απαγόρευση είναι επιβεβλημένη γιατί “οι επιθέσεις σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία αντιπροσωπεύουν κίνδυνο για τη χώρα και τους πολίτες”.

Χθες το βράδυ, αστυνομικά τμήματα δέχθηκαν επίθεση και οι αρχές χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, που ήταν οπλισμένοι με πέτρες και μολότωφ. Στα περίχωρα της πρωτεύουσας, Τύνιδας, ομάδες νεαρών επιτέθηκαν σε τράπεζα και λεηλάτησαν καταστήματα και αποθήκες.

Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας, Habib Essid, συντόμευσε την επίσκεψή του στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τις ταραχές, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Κυρική, ύστερα από το θάνατο από ηλεκτροπληξία ενός νεαρού που είχε ανεβεί σε πύργο ηλεκτροδότησης ως διαμαρτυρία για την απώλεια της δουλειάς του. Η ανεργία στην Τυνησία φτάνει το 15%, αλλά στη νεολαία ανέρχεται στο 30%.

Η Τυνησία βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, ύστερα από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας τον περασμένο Νοέμβριο, που σκότωσε 12 μέλη της Προεδρικής Φρουράς στην “καρδιά” της Τύνιδας, μια επίθεση σε μια ασυνήθιστα βίαιη χρονιά για τη χώρα (επιθέσεις στις αρχές του έτους στο Μουσείο Bardo και στην τουριστική παραλία της Sousse, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024